Waarom geen btw buitenland?

Waarom geen btw buitenland?

Als u goederen uit andere EU-landen afneemt, brengt de leverancier u meestal 0% btw in rekening. U moet dan als afnemer Nederlandse btw betalen. Neemt u diensten af uit een ander EU-land, dan wordt de btw vaak naar u als afnemer verlegd.

Welke landen hebben geen BTW nummer?

In de EU-landen is er vrij verkeer van goederen en diensten. Bij sommige EU-landen horen gebieden die niet deelnemen aan het vrije verkeer van goederen en diensten….EU-landen met niet-EU-gebieden.

EU-land Niet-EU-gebied
Denemarken Faeröer, Groenland
Duitsland Büsingen, Helgoland
Finland de Ålandseilanden

Waarom buitenlands btw-nummer?

U heeft een BTW registratie buitenland nodig indien er sprake is van belastbare activiteiten voor de BTW in het buitenland. U moet zich in het desbetreffende land registreren voor de omzetbelasting. U ontvangt dan een buitenlands btw-nummer dat u op uw facturen dient te vermelden.

Lees ook:   Hoe krijg je zwarte balken weg?

Hoeveel btw buitenland?

0%-tarief. Het 0%-tarief geldt voor (buitenlandse) ondernemers die vanuit Nederland zaken doen met het buitenland. Meestal gaat het daarbij om de levering van goederen vanuit Nederland naar een ander EU-land. Maar ook voor sommige diensten die in Nederland worden verricht, geldt het 0%-tarief.

Welke landen hebben een BTW nummer?

BTW nummers

Land Code Land Afkorting
NL Nederland BTW-nummer
PL Polen NIP
PT Portugal NIPC
RO Roemenië CIF

Als u goederen uit andere EU-landen afneemt, brengt de leverancier u meestal 0% btw in rekening. U moet dan als afnemer Nederlandse btw betalen. Neemt u diensten af uit een ander EU-land, dan wordt de btw vaak naar u als afnemer verlegd. U berekent de btw in beide gevallen zelf en geeft deze aan in uw btw-aangifte.

Waarom buitenlands BTW nummer?