Waarom geen betablokker bij hartfalen?

Waarom geen bètablokker bij hartfalen?

Sommige ß-blokkers, zoals de niet-selectieve ß-blokker carvedilol, hebben ook een vaatverwijdende werking (die voornamelijk berust op een blokkade van de a1-receptoren), die in theorie tot gunstige langetermijneffecten bij patiënten met hartfalen kan bijdragen.

Waar worden bètablokkers voor gebruikt?

Bètablokkers vertragen de hartslag zodat het hart rustiger pompt. Hierdoor daalt de bloeddruk en is er minder kans op een beroerte. Bij hoge bloeddruk schrijven artsen bètablokkers meestal voor in combinatie met andere medicijnen, zoals plastabletten. De bloeddrukverlagende werking treedt op binnen 1 week.

Waarom stoppen met bètablokkers?

Te snel stoppen, vooral met hoge doses, kan bij deze patiënten leiden tot angina of een hartinfarct versnellen.

Waarom gebruik ik bètablokkers?

Het gebruik van bètablokkers heeft gevolgen voor sporters, met name bij intensief sporten. Dan kunnen deze medicijnen je prestatie verminderen. Dit komt omdat: je de maximale hartslag niet meer bereikt: alsof er een rem op het hart staat.

Wat zijn bètablokkers voor hart- en vaatziekten?

Deze middelen worden vaak voorgeschreven bij hart- en vaatziekten. Bètablokkers blokkeren de bètareceptoren, die meestal op de cellen van het hart zitten. Het hart gaat hierdoor rustiger kloppen, de hartspier trekt minder krachtig samen en uw bloeddruk wordt lager.

Wat is de werkzame stof in bètablokkers?

Er zijn verschillende soorten bètablokkers. Werkzame stoffen in deze groep medicijnen zijn: acebutolol, atenolol, betaxolol, bisoprolol, carvedilol, celiprolol, labetalol, metoprolol, nebivolol, oxprenolol, pindolol, propranolol en sotalol. Je vindt de werkzame stof altijd op de bijsluiter.

Wat zijn de meest voorgeschreven bètablokkers?

Soorten betablokkers De meest voorgeschreven bètablokkers zijn: metoprolol, atenolol, pindolol, sotalol, carvedilol, labetalol en bisoprolol. Onderstaand treft u een overzicht van deze bètablokkers. Metoprolol De werkzame stof in Metoprolol is metoprolol.