Waarom gebruik je Symbicort?

Waarom gebruik je Symbicort?

Formoterol verwijdt vernauwde luchtwegen. Budesonide remt ontstekingen en beschermt de luchtwegen tegen prikkels die benauwdheid veroorzaken. De combinatie vermindert benauwdheid en voorkomt nieuwe aanvallen van benauwdheid. Bij de longziekten astma en COPD (chronische obstructieve longziekte).

Is Symbicort een ontstekingsremmer?

Symbicort Turbuhaler bevat zowel een ontstekingsremmer als een luchtwegverwijder. De ontstekingsremmer (budesonide) vermindert de ontsteking in de luchtwegen en beschermt tevens de luchtwegen tegen prikkels. Zo voorkomt budesonide het ontstaan van een ontsteking in de luchtwegen en daarmee de benauwheidsaanvallen.

Hoe moet je Symbicort gebruiken?

Dit helpt om astmaklachten te voorkomen. U kunt: – 1 inhalatie ’s morgens en 1 inhalatie ’s avonds nemen; – of 2 inhalaties ’s morgens nemen; – of 2 inhalaties ’s avonds nemen. Uw arts kan dit verhogen tot twee maal per dag 2 inhalaties.

Wat is de prijs van Symbicort?

Kostenoverzicht formoterol/budesonide

BECLOMETASON/FORMOTEROL
Gemiddelde prijs per 1 stuks
Gemiddelde prijs per 1 stuks
SYMBICORT, 120 doses AEROSOL 100/3 μg /DO € 26,55 € 26,55 vergoed
SYMBICORT, 120 doses AEROSOL 200/6 μg /DO € 39,80 € 39,80 vergoed

Wat zit er in Symbicort?

Symbicort aërosol 200/6 bevat twee werkzame stoffen: ‘budesonide’ en ‘formoterolfumaraatdihydraat’. zwelling en ontsteking in uw longen. ‘, ook wel ‘bronchusverwijders’ genoemd. Het ontspant de spieren in uw luchtwegen.

Wat als Symbicort niet helpt?

Als de klachten dan nog niet overgaan, overleg dan met uw arts. De arts kan dan kiezen voor een medicijn dat minder bijwerkingen geeft. Soms treedt er een schimmelinfectie op in de mond. Hiervoor kan uw arts u een antischimmelmiddel geven.

Hoe gebruik je een turbohaler?

Open de Turbuhaler® door de beschermkap eraf te draaien, pak hem in het midden vast en draai de draaigreep zover mogelijk naar rechts en helemaal terug tot u een klik hoort. Doe dit in totaal 3 keer. Blijf de Turbuhaler® rechtop houden.

Wat houdt Symbicort Smart in?

Therapy, ‘Smart’): Symbicort wordt gebruikt als reguliere onderhoudsbehandeling én ‘zo nodig’ als respons op symptomen. Patiënten worden aangeraden altijd hun aparte snelwerkende luchtwegverwijder beschikbaar te hebben voor ‘zo nodig’ gebruik.

Wat kost Symbicort 200 6?

€ 30,21 exclusief afleverkosten. Afleverkosten zijn de kosten die uw apotheker hanteert voor het leveren van het geneesmiddel.

Wat zit er in combivent?

Ipratropium en salbutamol heffen aanvallen van benauwdheid op doordat ze de verkramping in de luchtwegen tegengaan. De twee stoffen doen dit op een verschillende manier en vullen elkaar daardoor aan. Mensen met COPD gebruiken vooral luchtwegverwijders om hun klachten te verminderen.