Waarom een MRI van de lever?

Waarom een MRI van de lever?

Waarom dit onderzoek? U krijgt binnenkort een MRI-onderzoek van uw galwegen, lever en/of alvleesklier. Dit is besproken met uw behandelend arts. Het onderzoek wordt uitgevoerd om afwijkingen in uw galwegen, lever en of alvleesklier aan te tonen of uit te sluiten.

Wat is het doel van een MRI scan?

Bij een MRI-scan worden foto’s gemaakt van doorsneden van het lichaam. Met een MRI-scan zijn bijvoorbeeld de hartspier, de kleppen of de grote slagaderen goed in beeld te brengen.

Wat zie je op een MRI van het bekken?

MRI scan bekken – grote en kleine bekken. MRI scan van het bekken voor onderzoek naar chronische klachten van het grote en kleine bekken of gevolgen van een trauma: fracturen, slijtage (artrose), ontstekingen en tumoren worden in beeld gebracht.

Wat zie je op een MRI lever?

Wat is een MRI- onderzoek van de lever? MRI (Magnetic Resonance Imaging) is een techniek, waarbij met een zeer sterke magneet en radiogolven foto’s worden gemaakt van de binnenkant van het lichaam, in uw geval van de galwegen, alvleesklier en lever.

Wat kan een plekje op de lever zijn?

Een leveradenoom is een goedaardige leverafwijking. In de lever kunnen zowel goedaardige als kwaadaardige tumoren ontstaan. Als bij u de diagnose leveradenoom is gesteld, heeft u een goedaardige tumor in de lever. Bij goedaardige tumoren is er geen kanker in de lever.

Wat zie je op CT scan bekken?

Het is een computer tomografie van het bekken. Hiermee bedoelt men het benige deel (= bot) van het bekken en de heupen. Indien men een CT-onderzoek van de organen van het bekken wil uitvoeren moet men een CT onderbuik aanvragen. Er is geen contraststof nodig voor dit onderzoek.

Hoe moet u nuchter zijn bij een MRI?

Voor een MRI onderzoek hoeft u in principe niet nuchter te zijn. U kunt normaal eten en drinken en eventuele medicijnen innemen. Bij een MRI van de bovenbuik/lever (MRI Abdomen/MRCP) dient u mogelijk nuchter te zijn. Dit zal met u worden besproken tijdens het maken van de afspraak.

Hoe werkt een MRI-scan?

Hoe werkt het? Bij een MRI-scan worden met behulp van een grote sterke magneet en radiogolven bepaalde signalen in het lichaam opgewekt. Deze signalen worden door een antenne weer opgevangen. Er wordt dus geen röntgenstraling gebruikt. Een computer verwerkt vervolgens de signalen tot een afbeelding die op een beeldscherm bekeken kan worden.

Wat is de afkorting MRI?

De afkorting MRI staat voor magnetic resonance imaging, beeldvorming met magnetische resonantie. Grofweg valt te zeggen dat een MRI-scan een nauwkeurig beeld geeft van de volgende lichaamsonderdelen: • hersenen (functie), ruggenmerg en zenuwen

Wat is een contrastvloeistof bij een MRI scan?

De contrastvloeistof bij een MRI scan Om een nog duidelijker en concreter beeld van een afwijking te krijgen wordt bij een MRI scan gebruik gemaakt van een contrastvloeistof. Deze contrastvloeistof zorgt er voor dat bepaalde gebieden in bijvoorbeeld de hersenen beter in beeld komen.