Waarom een eenrichtingsverkeer?

Waarom een éénrichtingsverkeer?

Kan de gemeente van mijn straat éénrichtingsverkeer maken? Regelmatig vragen bewoners om éénrichtingsverkeer in de straat omdat er te hard wordt gereden. Op een eenrichtingsweg gaan bestuurders juist harder rijden omdat er geen tegenliggers worden verwacht.

Wat is een voorrangskruispunt?

Een voorrangskruispunt is een kruispunt van twee of meer niet-voorrangswegen waar door middel van verkeersborden en/of haaientanden is geregeld welke bestuurder voorrang heeft. Hier geldt dus uitdrukkelijk niet de ‘standaardregel’ dat aan bestuurders van rechts voorrang moet worden verleend.

Waarom moet je zoveel mogelijk rechts rijden?

Je bent verplicht om zoveel mogelijk rechts te houden. Dit houdt niet in dat je dicht langs stoepranden, de berm, fietsers en geparkeerde auto’s moet rijden. Met zoveel mogelijk rechts houden bedoelen we dat je zo veilig mogelijk rechts moet houden.

Welk bord heeft betrekking op éénrichtingsverkeer?

Dat verkeersbord bevindt zich meestal aan een kruispunt of op het einde van een straat. Verkeersbord F19 is een aanwijzingsbord en wijst op éénrichtingsverkeer en bevindt zich meestal aan het begin van de straat.

Wat is het verschil tussen eenrichtingsweg en verplichte rijrichting?

Achteraan is een aanwijzingsbord en dat geeft dus aan dat het een weg is met eenrichtingsverkeer. Vooraan is een gebodsbord, dat zegt dat je verplicht bent de aangegeven richting te volgen.

Wat is het verschil tussen voorrangsweg en voorrangskruispunt?

Voorrang kan op twee manieren geregeld worden met verkeersborden: een voorrangskruispunt of een voorrangsweg. Bij een voorrangskruispunt hebben bestuurders van de ene zijweg voorrang op bestuurders komende vanaf de andere zijweg. Dit is per kruispunt is aangegeven. Een voorrangsweg wordt beëindigd met verkeersbord B2.

Wat zijn de voornaamste verschillen tussen een gewone kruising en een voorrangskruising?

Op een kruising gelden nog meer andere verkeersregels Er gelden nogal wat andere belangrijke verkeersregels bij een kruising. Verkeer dat op een kruising rechtdoor gaat, heeft bijvoorbeeld altijd voorrang. Als je zelf afslaat moet je dit verkeer dus voor laten gaan. Tevens mag je de kruising niet blokkeren.

Waar houd je rekening mee bij sterke zijwind?

bij sterke zijwind je snelheid aan te passen, in een lagere versnelling gaan rijden en gas terugnemen. Let op: niet te veel gas terugnemen, want snelheid stabiliseert je motor (gyroscopische krachten) niet onnodig in te halen. Een sterke rukwind kan jou of andere bestuurders opzij blazen.

Welke rijstrook moet je rijden?

Omdat je zoveel mogelijk rechts moet rijden, geldt bij een spitsstrook aan de rechterkant dus dat je zoveel mogelijk op de spitsstrook (vluchtstrook) moet rijden. Bij het invoegen via een invoegstrook moet je voorrang verlenen aan het verkeer op de doorgaande rijbaan en ben je verplicht richting aan te geven.