Waarom een digibord?

Waarom een digibord?

Omdat het digibord aangesloten wordt op uw computer zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. In uw presentatie en lessen kunt u eenvoudig gebruik maken van Word, Excel, Powerpoint maar ook filmbestanden, Youtube, afbeeldingen en nog veel meer. Volop materiaal dus om uw lessen interessant en actief te houden.

Waarom is een schoolbord groen?

Later werden schoolborden voornamelijk uitgevoerd in gematteerd glas met een groengekleurde laag er achter. Het glas biedt een goede ondergrond voor het schoolkrijt en is beter schoon te maken. Met behulp van een bordenwisser kan datgene wat met krijt geschreven is, uitgewist of gecorrigeerd worden.

Waarom krijtbord groen?

De eerste krijtborden waren zwart en glimmend, maar in de jaren 1960 werden ze vervangen door groene glasborden die niet schitterden en waarop het krijt beter zichtbaar was.

Hoe werkt een schoolbord?

Een digitaal schoolbord is een groot touchscreen (een ‘aanraakscherm’) dat gevoelig is voor aanrakingen en in verbinding staat met een beamer (een soort grote projector) en een computer. De beamer projecteert het beeld van de computer op het scherm.

Wat kost een digitaal schoolbord?

Er is al een digibord vanaf € 895,- ex. btw. De kosten zijn afhankelijk van het type bord en de bijbehorende onderdelen zoals projector en speakerset. Een professionele Hitachi set compleet met 79 inch bord, projector, speakers en bekabeling heeft u al voor € 2039,- Deze startersset is helemaal compleet.

Wat is een digibord in het Engels?

Steeds meer onderwijsinstellingen schaffen ze aan: digitale schoolborden, ook wel digibord of smartboard genoemd. More and more educational establishments are buying them: digital blackboards, also known as digiboards or smartboards.

Hoe werkt Gynzy?

Gynzy ontwikkelt samen met leer- krachten tools voor het digitale schoolbord die direct ingezet kunnen worden in de les. We bieden je zo de mogelijkheid om snel en effectief in te kunnen spelen op een situatie in de klas en op de belevingswereld van kinderen. Op www.gynzy.com kun je gratis een proefaccount aanmaken.

Waar is een digibord van gemaakt?

Voor deze elektronische borden worden uiteenlopende technologieën gebruikt: Touchscreen – Twee elektrisch geleidende folies, gescheiden door een dun laagje lucht. Raken de laagjes elkaar (door druk), dan wordt contact gemaakt, waarbij de (X,Y) coördinaten worden doorgegeven.

Hoe hoog hangt een schoolbord?

Stap 1: kies de positie: hang het midden van een krijtbord op ooghoogte, zodat deze opvalt maar wel makkelijk te beschrijven is; Stap 2: Hang een krijtbord minimaal 15 centimeter boven een rugleuning, zodat u deze er niet af kunt stoten; Stap 3: Gebruik de juiste materialen voor uw krijtbord.

Hoe groot is een schoolbord?

Een groot schoolbord De borden zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, dit zijn de volgende afmetingen: 60 x 90 cm. 90 x 120 cm. 100 x 200 cm.

Hoe wordt een digibord gemaakt?

Touchscreen – Twee elektrisch geleidende folies, gescheiden door een dun laagje lucht. Raken de laagjes elkaar (door druk), dan wordt contact gemaakt, waarbij de (X,Y) coördinaten worden doorgegeven. Bij deze technologie is het bordoppervlak zacht. Het kan beschreven en aangetikt worden met een pen, of met de vinger.

Hoe werkt een smart board?

Via een kabeltje stuurt de computer het beeld van het computerscherm naar de beamer. De beamer projecteert het op het smartboard. Hierdoor zie je wat je op het computerscherm ziet, ook op het board. Het board staat ook door een kabeltje in verbinding met de computer.