Waarom blijven hypotheekrentes laag?

Waarom blijven hypotheekrentes laag?

Waarom blijft de hypotheekrente laag? Het ziet ernaar uit dat de hypotheekrente voorlopig laag zal blijven. De verwachting is dat de rente slechts met minimale percentages zal stijgen. Een van de belangrijkste redenen is dat er een scherpe concurrentiestrijd gaande is op de hypotheekmarkt.

Wat gaat de hypotheekrente de komende jaren doen?

Hoeveel de hypotheekrentes in 2022 stijgen, is afhankelijk van wat de ECB gaat doen. We verwachten dat centrale banken de monetaire steun sneller gaan afbouwen om de inflatie af te remmen. Beleggers houden inmiddels rekening met een verhoging van de beleidsrente in het derde kwartaal van dit jaar.

Wat doet de hypotheekrente in 2022?

Van Bruggen Adviesgroep acht het meest waarschijnlijke scenario dat de hypotheekrente in 2022 licht gaat stijgen met 0,2 à 0,4%.

Hoe lang blijft de hypotheekrente nog zo laag?

Als je het onze rente-experts vraagt, dan verwachten zij dat de rente voorlopig nog wel even laag blijft. De Europese Centrale Bank is van plan haar stimuleringsmaatregelen tot in het voorjaar van 2022 voort te zetten om zo een mogelijke stijging van de kapitaalmarktrentes af te remmen.

Wat gaat de hypotheekrente doen in 2021?

Onze verwachting is dat de rente voor ’20 jaar vast’ bij de hypotheek zal gaan dalen tot onder de 1%. De laagste rente staat op 1-1-2021 op 1,23%. Als absoluut getal is een daling van 0,24% natuurlijk niet veel. Maar in procenten betekent dit toch nog een daling van een kleine 20%.

Hoe lang zal de rente laag blijven?

Hoe lang is de rente al laag?

Van 1 januari 2021 tot 1 juli 2021 betaal je 0,50% rente over het deel van je tegoed boven € 250.000 op je betaal-, spaar- en beleggersrekening. Vanaf 1 juli 2021 betaal je 0,50% rente over het deel van je tegoed boven € 100.000*. De negatieve rente geldt per rekening en niet per klant.