Waarom blad verwijderen van gazon?

Waarom blad verwijderen van gazon?

Bladeren – niet goed voor je gras – Blad in je gras is niet goed. Ten eerste zorgt het voor verstikking van je gras. Ten tweede komt er geen licht meer bij en je hebt kans op een viltlaag. Zorg dat je op tijd het blad weghaalt voordat de ze glad worden en verrotten.

Waarom geen bladblazer?

Hij beaamt: de bladblazer produceert een ‘niet zo heel prettig geluid’. “Of, zeg maar gerust: een heel irritant geluid dat er continu is. Ik merk dat mensen het vervelend vinden als ik ‘m aanzet. Je kunt het ook eigenlijk niet maken om, als je in de avonduren werkt, rond half 10 nog blad te gaan blazen.

Waarom bladeren harken?

Bij langdurig lichtgebrek van het gazon zal het gazon afsterven en in het voorjaar vullen de kale plekken zich met onkruid. Daarom is het interessant om de bladeren regelmatig te verwijderen van het gazon. Met de multihark harkt u eenvoudig alle bladeren weg zonder zware inspanning of te bukken.

Wat te doen met oude bladeren?

Bladeren zijn ook een grote aanvulling voor je composthoop. Door de bladeren op een hoop naast je composthoop te bewaren kan je ze door de winter gebruiken. Strooi telkens een laagje bladeren op het keukenafval. Je kan de bladeren verder nog gebruiken om een in verval geraakt stukje tuin weer goed te maken.

Hoe lang duurt het voordat bladeren verteren?

Afgevallen blad verteert en wordt omgezet in opneembaar voedsel voor je planten, bomen en struiken. Als het blad tussen de heesters valt waar verder geen onderbeplanting staat kan het blad dus gewoon blijven liggen. Na 1 tot 3 jaar is het volledig verteerd en omgezet in voedzame compost.

Wie ruimt bladeren op?

Je kunt je buurman echter niet dwingen die bladeren in jouw tuin op te komen ruimen. Wel kun je hem vragen om overhangende takken af te snijden. Doe dit schriftelijk, zodat je het verzoek kunt aantonen. Voldoet je buurman niet aan je verzoek, dan mag je de takken zelf wegsnijden.