Inhoudsopgave
Waarom afstudeerstage?
Een stage is een geschikte manier om het werkveld te verkennen, theorie in de praktijk te brengen en inzicht te krijgen in je eigen kwaliteiten en tekortkomingen. Na afloop van een stage weet je meer over je eigen capaciteiten, wensen en ambities.
Wat leer je van een afstudeerstage?
Stage lopen houdt in dat je tijdens je studie enige tijd bij een instelling, organisatie of bedrijf werkt om ervaring op te doen en je kennis en vaardigheden in de praktijk leert toe te passen. Een stage geeft je de kans om: meer inzicht te krijgen in je toekomstige beroep of werkveld.
Wat is de conclusie van de onderzoeksstage?
Bij een onderzoeksstage schrijf je een conclusie, discussie en aanbevelingen. Als je geen onderzoek hebt gedaan, schrijf je de conclusie van je stageverslag in ongeveer 300 tot 700 woorden: wat je uiteindelijk van je stage hebt geleerd (de leerdoelen die je hebt behaald), wat je ervan vond,
Hoe kom je tot een zinvolle onderzoeksvraag?
In vier stappen kun je tot een bruikbare, zinvolle onderzoeksvraag komen. Die stappen zijn: 1. Het onderzoeksterrein verkennen 2. Het onderzoeksterrein afbakenen 3. De conceptvraag formuleren 4. De conceptvraag toetsen aan een aantal eisen . Stap 1: Het onderzoeksterrein verkennen. Een onderzoeksterrein is eigenlijk niets anders dan een onderwerp.
Hoe kun je een onderzoeksvraag formuleren?
1 . Een onderzoeksvraag formuleren in vier stappen. In vier stappen kun je tot een bruikbare, zinvolle onderzoeksvraag komen. Die stappen zijn: 1. Het onderzoeksterrein verkennen 2. Het onderzoeksterrein afbakenen 3.
Wat kan een onderzoek opleveren?
Onderzoek doen kan je veel opleveren. Je verkrijgt inzichten waarmee je gefundeerde beslissingen en acties kunt ondernemen. Mits je het goed doet. Pak je het verkeerd aan, dan levert een onderzoek niet (of nauwelijks) op wat je wilt en heeft het enkel onnodig veel tijd gekost.