Waarmee aansteker bijvullen?
Het is belangrijk dat je aanstekergas gebruikt voor het bijvullen van je aansteker. Dit is gas op basis van butaan. Aanstekergas is verkrijgbaar in kleine portable flesjes, of in grote flessen. Het is aan te raden om goede kwaliteit aanstekergas te gebruiken, van een bekend merk.
Welk afval is bakpapier?
Stickers vallen in de categorie ‘Bijzonder papier’ en mogen daarom bij het restafval. Bijzonder papier zoals vetvrij papier, stickerrugpapier, bakpapier en bijvoorbeeld het stripje van maandverband is bewerkt met een siliconen- of waslaagje.
Waar keramiek weggooien?
Aardewerk (borden, bekers, kruiken, enz.) Aardewerk is niet van glas gemaakt. Het hoort bij het restafval, of bij het puinafval. Kristalglas moet bij het restafval, want het bevat loodoxide.
Waar moet je porselein weggooien?
Grote hoeveelheden aardewerk mogen in de bak met puin op de milieustraat. Als het servies of aardewerk in scherven is gevallen, verpak scherpe scherven dan in bijvoorbeeld een krantenpagina, zodat de vuilophalers zich er niet aan verwonden. Restafval wordt in de afvalenergiecentrale verbrand.
Hoe vul je een BIC gasaansteker?
Een BIC-aansteker kun je makkelijk bijvullen met een punaise. Als je geld wilt besparen, kun je een BIC-aansteker kopen en hem steeds opnieuw bijvullen. Om de BIC-aansteker bij te vullen heb je een bus(je) butaangas nodig, een punaise en drie doorvoerrubbers.
Wat voor vloeistof zit er in een aansteker?
Ze zijn gevuld met butaangas en gebruiken meestal een vuursteentje als ontsteker. Ook andere brandstoffen worden gebruikt, zoals benzine. Het voordeel van benzine als brandstof in een aansteker, is dat zo’n aansteker ook goed werkt bij kou, vocht en wind.
Waar potgrond weggooien?
Op zich is potgrond een perfect herbruikbare en composteerbare substantie, dus gooi ze zeker niet bij het restafval!
- Je mag pure potgrond aanbieden als groenafval in het inzamelpark.
- Je kan kleine hoeveelheden potgrond ook meegeven met de vuilniswagen in de GFT-bak of –zak.
Waar moet je as weggooien?
Heb je nog as over? Dan mag dat ingezameld worden bij het restafval. Er wordt namelijk geen grondstof meer uit as gehaald.