Inhoudsopgave
Waaraan moet een zorgplan voldoen?
In het zorgplan leg je de voorkeuren, vragen, behoeften of doelen van de cliënt vast. Hierbij heb je als zorgverlener niet alleen aandacht voor de persoonlijke verzorging maar kijk je naar alle aspecten die belangrijk zijn voor kwaliteit van leven van een cliënt.
Welke verbeterpunten zijn er qua ambiance?
Per onderdeel staat beschreven welke mogelijkheden er zijn voor het bevorderen van een rustige, gezellige en huiselijke sfeer rond de maaltijden.
- Maaltijdvoorziening.
- Aankleding.
- Bewoners.
- Personeel.
- Ruimte.
Wie mag een zorgplan opstellen?
U stelt samen met uw zorgaanbieder of zorgverlener een zorgplan op. Als het gaat om zorg voor iemand die wilsonbekwaam is, dan doet de wettelijke vertegenwoordiger dit. De zorgaanbieder kan een thuiszorgorganisatie zijn, een verpleeghuis of een instelling voor gehandicaptenzorg.
Wat houd de Kwaliteitswet in?
De Kwaliteitswet zorginstellingen was als Nederlandse wet onderdeel van het gezondheidsrecht en stamt uit 1996. De wet verplichtte instellingen in Nederland om verantwoorde zorg te bieden en de kwaliteit van de zorg systematisch te bewaken, beheersen en verbeteren.
Welke documenten zitten in een zorgplan?
Inhoud cliëntendossier
- Persoonsgegevens cliënt;
- Zorgovereenkomst;
- Diagnoses;
- Naam en toestemming cliënt voor uitvoeren zorgplan;
- Verslag evaluatiegesprekken;
- Rapportage: Verslaglegging t.b.v. de continuïteit van de dagelijkse zorg en uitvoering van het zorgplan;
Wie mag het zorgplan inzien?
De huisarts is regiehouder over de medische zorg bij een cliënt, tenzij anders is afgesproken. De huisarts mag het zorgplan inzien met toestemming van de cliënt.
Wie is er verantwoordelijk voor het zorgplan?
Het begrip ‘zorgplan’ omvat alle aspecten van zorg verleend door een instelling, inclusief persoonlijke wensen van de patiënt. Voor het opstellen van dit plan en het bespreken met de patiënt of diens vertegen woordiger bij een verblijf langer dan drie maanden is de instelling verantwoordelijk.