Inhoudsopgave
Waar zit de centraaldoos?
Een centraaldoos wordt vaak gemonteerd op een centrale plek in het plafond, in de vloer of in een wand. Vaak is een centraaldoos gemonteerd boven een lichtpunt in het plafond van een gebouw. Vanuit de centraaldoos lopen leidingen in een stervorm naar al het schakelmateriaal in een ruimte.
Welke gipsplaten plafond?
Kies voor gipsplaten met een dikte van 12,5mm Gipsplaten met een dikte van 12,5mm zijn het meest geschikt voor de afwerking van een plafond. Deze platen zorgen samen met de metalen onderstructuur voor een stevigere basis ten opzichte van platen die 9,5mm dik zijn.
Hoever moeten Rachels uit elkaar?
Bij een houten vloer: bevestig onder de houten balklaag droge geschaafde houten rachels van minimaal 24 x 48 mm, op afstanden van maximaal 0,40 meter. Bij een steenachtige vloer: bevestig aan de vloer eerst houten latten van minimaal 30 x 50 mm op afstanden van maximaal 0,75 meter.
Is een centraaldoos verplicht?
Er is geen verplichting tot gebruik van een centraaldoos systeem. In oudere woningen zit vaak een hoofdleiding systeem. Je mag maken wat je wilt. Zolang het systeem maar voldoet aan de nen1010.
Hoeveel groepen in een centraaldoos?
Het aantal centraaldozen in één ruimte is niet beperkt, dus leef je uit :D. Tot slot, er mogen absoluut niet meerdere groepen in één doos zitten.
Welke dikte gipsplaten voor plafond?
Gipsplaten voor het plafond Voor het plafond kan je gipsplaten met een dikte van 9,5 mm gebruiken te worden, vanwege het gewicht, maar dit is zeker geen must. Dient het plafond geluidsisolerend te zijn, dan kan voor een dikkere plaat (12,5mm) gekozen worden, waarbij het frame afgestemd wordt op de belasting.
Hoe elektriciteitskabel trekken?
Er zijn een paar stappen die u uit kunt voeren om dit te doen.
- Stap 1: Bind de nieuwe kabels aan de bestaande kabels. Knoop twee kabels aan het uiteinde van een al bestaande kabel.
- Stap 2: Gebruik een bestaande kabel als trekveer. Trek de kabel door de buis.
- Stap 3: Trek alle kabels opnieuw.