Waar zet ik de wieg neer?

Waar zet ik de wieg neer?

Het is wel aan te raden om de wieg in de buurt van een raam te plaatsen, zodat je baby veel indirect zonlicht op zijn huidje krijgt. Dit breekt bilirubine af, wat ervoor zorgt dat je baby geen gele gloed heeft. Voor peuters geldt hetzelfde als voor baby’s. Plaats het ledikant niet tegen het raam of tegen de verwarming.

Hoe krijg je wiegendood?

Oorzaak wiegendood

  • Buikligging. Dit is de grootste risicofactor voor wiegendood, die het makkelijkst te voorkomen is.
  • Zijligging.
  • Warmtestress.
  • Adembelemmering door voorwerpen.
  • Roken tijdens en na de zwangerschap.
  • Rustgevende medicatie.
  • Te weinig toezicht.
  • Onveilig babybedje en slaapspullen.

Wat is beter wiegje of ledikant?

Een ledikant is geschikt tot je kindje ongeveer 2,5 jaar oud is. Ook een wieg is een veilige slaapplek voor je baby, maar alleen de eerste 3 tot 6 maanden. Hierna wordt je kleine beweeglijker en kan tijdens het omrollen tegen de vaak dichte zijkant terecht komen. Dit zou verstikkingsgevaar kunnen veroorzaken.

Hoe lang mag een baby in een wieg slapen?

Je baby zal gemiddeld tussen de 3 en 6 maanden in de wieg kunnen liggen, daarna is ze te groot en moet ze verhuizen naar het ledikant.

Waar mag een kinderbed niet staan in een kamer?

Zet de wieg of het ledikant dus nooit in de buurt van losse (gordijn) koorden of snoeren van elektrische apparaten zoals een lamp of babyfoon. Wanneer je baby deze te pakken krijgt, kan hij er in stikken. Verder mag het bedje ook niet direct naast een stopcontact, de verwarming of verwarmingsbuizen gezet worden.

Waarom een baby wieg?

Een wieg biedt meer geborgenheid Doordat een wieg compacter is, biedt het je baby meer geborgenheid. Voor een baby die net uit een kleine en beschermde baarmoeder is geboren, voelt een klein bedje fijner aan. Het is comfortabeler en vertrouwder dan een – in verhouding – groot ledikant.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een ledikant?

Waar moet je op letten Een ledikantje is bij voorkeur tussen de 90 en 140 cm lang en 60 cm breed. Om te voorkomen dat het kindje met het hoofdje bekneld raakt tussen de spijlen moet de afstand tussen de spijlen minimaal 4,5 en maximaal 6,5 centimeter zijn en verticaal doorlopen tot de bodem.