Inhoudsopgave
Waar wordt chinese kool geteeld?
De kool wordt in China (rond Peking), Japan, Noord- en Zuid-Korea en Taiwan op grote schaal geteeld. Chinese kool heeft bladeren met brede nerven.
Waar kolen planten?
Planten gedijen best op een zware klei en of leemgrond. Oogsten: Naargelang de grootte van de kool en of mogelijkheid van scheuren. Volgens periode van aanplant.
Is bloemkool Nederlands?
Bloemkool komt uit Nederland, maar ook uit onder meer Frankrijk en Italië. Samen met sluitkool, spruitkool, koolrabi en broccoli behoort bloemkool tot de familie Brassica Oleracea. Het schijnt dat de Romeinen de prettige, milde smaak van bloemkool al wisten te waarderen.
Waar komt bloemkool vandaan?
Van zaadje tot plant Bloemkool kan in de kas en op het land groeien. Voor het telen wordt een zaadje van de bloemkoolplant diep onder de grond geplant en moet regelmatig water en goede bemesting krijgen. Uit het zaadje groeit een stengeltje, die boven de grond uit gaat steken. Langzaamaan gaan er bladeren aan groeien.
Waar komt de Chinese kool vandaan?
Chinese kool, ook wel Pe-tsai genoemd, komt van oorsprong uit Noord-China en is in de loop van de vorige eeuw in Nederland terecht gekomen. Tegenwoordig wordt de kool gewoon in Nederland geteeld.
Wat is het verschil tussen spitskool en Chinese kool?
Spitskool is familie van de witte kool. De smaak is wat sappiger en lichter dan die van witte kool. Net als Chinese kool en witte kool kun je met deze kool alle kanten op: van Westerse tot Oosterse gerechten en van rauw tot gebakken. De bereiding is net als die van witte kool en Chinese kool.
Welke groenten zijn kolen?
Ontdek hier hoe je deze kolen lekker klaarmaakt met de beste koolrecepten van Dagelijkse kost.
- Boerenkool of krulkool. Deze koolsoort met grote, gekrulde bladeren en dikke nerven is bezig aan een opmars.
- Rode kool.
- Witte kool.
- Bloemkool.
- Broccoli.
- Bimi of broccolini.
- Romanesco.
- Groene kool of savooikool.
Waar komt de bloemkool oorspronkelijk vandaan?
Bloemkool is oud. Volgens niet te verifiëren bronnen wordt het al sinds de zesde eeuw voor Christus geteeld in Turkije en Egypte. De eigenlijke herkomst is vermoedelijk Anatolië (Turkije). Andere zeggen dat het door de Arabieren is ontwikkeld [10].