Waar woont Def P?

Waar woont Def P?

Pascal Griffioen (Amsterdam, 16 december 1969), beter bekend als Def P, is een Nederlandse rapper die vooral bekend werd als frontman van de Osdorp Posse. Pascal woont met vriendin en twee kinderen sinds vijf jaar aan de Veemkade in het Oostelijk Havengebied, en verhuist binnenkort naar een plek vlakbij.

Was de frontman van rapgroep Osdorp Posse?

Frontman Def P. blijft druk bezig, zo brengt hij een solo album (Cryptokilostijl) uit, neemt hij een album op met de ska-band de Beatbusters (bekend van de hit ‘Bubbelbad’) en zit hij in enkele spin-off groepen als de Onderhonden.

Hoe kwam hiphop in Nederland?

Hiphop komt overwaaien uit de Verenigde Staten en aanvankelijk imiteren Nederlandse rappers de voorbeelden met wisselend succes. Osdorp Posse is de eerste groep die Nederlands gaat rappen en weet vanaf 1989 commotie te creëren door de keiharde teksten. De Nederlandstalige hiphop explodeert rond 2000.

Lees ook:   Hoe lang blijft geelzucht baby?

Hoe oud is Def P?

52 jaar (16 december 1969)Def P / Leeftijd

Hoe populair is hiphop?

Nederlandse hiphop heeft zich het afgelopen jaar gemanifesteerd als mainstream muziekgenre. Begin december kwam streamingdienst Spotify met een jaaroverzicht; maar liefst vier rappers van eigen bodem stonden in de top 5 van meest beluisterde artiesten in Nederland.

Waarom is hiphop zo populair?

Niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd is hiphop een van de populairste muziekgenres onder jongeren. Volgens Shah komt het omdat het stedelijke muziek is, en veel jongeren opgroeien in een omgeving met veel verschillende culturen. Shah: “Hiphop is een mix van allerlei culturen en muziek.

Wat is de doelgroep van hiphop?

Hierbij moet je denken aan: rap, deejayen, beatboxing, graffiti en breakdance. De hoofddoelgroep van het platform is 18-24 jaar oud (breed 16-34) en bestaat uit mensen die geïnteresseerd zijn in de hiphopcultuur.

Waarom heeft hiphop wereldwijd invloed?

Hiphop ontstond in de jaren zeventig. Door toenemende automatisering in veel beroepsgroepen, het uitbesteden van de maakindustrie aan andere landen en scherpe bezuinigingen op sociale voorzieningen, was de sociaal-economische positie van veel zwarte Amerikanen nijpend.

Lees ook:   Welke vleesvervangers zijn koolhydraatarm?

Hoe en waar is HipHop ontstaan?

HipHop is ontstaan door de Jamaicaanse DJ Kool Herc in de jaren ’60 en begin ’70. Hij organiseerde straatfeesten om jongeren uit de New Yorkse wijk ‘Bronx’ van het geweld op straat af te houden. Over de jaren zijn er verschillende stijlen ontwikkeld.

Hoeveel mensen luisteren HipHop?

Een half miljoen streams van een nieuw liedje vinden we al niet meer raar, dat gebeurt dagelijks. En als je in Nederland in de top–10 streaming per dag wil staan, moet je tussen de 400.000 en 500.000 streams hebben.”

Waarom is hiphop een subcultuur?

Het ontwikkelde zich als onderdeel van de hiphopcultuur, een subcultuur gedefinieerd door vier belangrijke stilistische elementen: MC’ing/rappen, turntablism, breakdance en graffiti.

Wat is het doel van hiphop?

Hiphop ontstaat in de jaren zeventig in The Bronx, een arm stadsdeel van New York City. Net als op Jamaica gaan dj’s straatfeesten organiseren waar jongeren hun problemen kunnen vergeten.

Lees ook:   Hoe bereken je het massamiddelpunt?