Inhoudsopgave
Waar voel ik pijn?
Een groot deel van deze zenuwen functioneren als het ware als voelsprieten van je hersenen. Wanneer je ergens in je lichaam iets voelt, gaat er eerst een signaal van de plek waar het gebeurt, vanaf de zenuwuiteinden, via je ruggenmerg naar je hersenen. Voor pijn heeft je lichaam speciale sensoren in de zenuwuiteinden.
Heb ik een lichamelijke ziekte test?
Op Hierhebikpijn.nl kunt u gratis uw klachten laten controleren door middel van een interactieve fysiotherapie check. Door de vragen in de fysiotherapie check te beantwoorden en de tests uit te voeren, worden uw klachten vergeleken met de meest voorkomende fysiotherapeutische aandoeningen.
Wat weet een fysiotherapeut?
Hij wil ook weten wat je persoonlijke doelen zijn. Wat hoop je met de behandeling te bereiken? Wat wil je (weer) kunnen? De fysiotherapeut onderzoekt ook het lichaamsdeel waar je last van hebt, en kijkt welke invloed je klacht of aandoening heeft op je houding en de manier waarop je je lichaam beweegt.
Heb ik fysiotherapie nodig?
blessures of pijnklachten hebt, bijvoorbeeld in je armen, benen, schouders of rug; vanwege een (chronische) aandoening medische begeleiding nodig hebt bij beweegzorg; na een operatie of ongeval moet revalideren of vóór een operatie conditie moet opbouwen.
Wat is verschil tussen kinesist en fysiotherapeut?
Wat is fysiotherapie? Fysiotherapie is het begeleiden en coördineren van je volledige revalidatieproces. In Nederland wordt met een fysiotherapeut een kinesist of kinesitherapeut bedoelt. De invulling van het beroep is nagenoeg hetzelfde, het verschil zit hem hierbij in de Vlaamse versus Nederlandse standaardtaal.
Wat is het verschil tussen een kinesist en een fysiotherapeut?
Antwoord. Bij ons in Vlaanderen is een kinesist een ‘para’medicus die zich vooral bezighoudt met revalidatie van het menselijk lichaam. Een fysiotherapeut daarentegen is een arts die zeigenlijk met min of meer hetzelfde vertrouwd is.
Kan ik zomaar naar een fysiotherapeut?
Sinds januari 2006 kun je rechtstreeks naar de fysiotherapeut. Je hebt dus geen verwijsbrief meer nodig van de huisarts. Dat heeft als voordeel dat je gelijk naar de specialist kunt. Zonder dat je eerst een afspraak bij je huisarts moet maken.
Is fysio eigen risico?
De behandelingen die door de basisverzekering worden gedekt, vallen onder het eigen risico van de verzekerde. Let er op of jouw zorgverzekeraar een contract heeft met jouw fysiotherapeut, anders is de kans aanwezig dat je zelf een deel van de rekening moet betalen.
Wat voor pijn heb ik test?
Wat voor fysio heb ik nodig?
De algemeen fysiotherapeut kan de meeste klachten goed behandelen, maar voor specifieke klachten kan doorverwijzing naar een gespecialiseerde fysiotherapeut nodig zijn. Ook is het mogelijk dat de medisch specialist of huisarts je direct naar een speciaal voor jouw klacht opgeleide fysiotherapeut verwijst.
Hoe kom je bij de fysio?
Hoe kom ik bij de fysiotherapeut terecht? U kunt bij de fysiotherapeut terecht zonder een verwijzing van uw huisarts. U kunt dan ook direct een afspraak maken voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt een zo compleet mogelijk beeld gevormd van de klachten.