Waar vind ik mijn volledige arbeidsverleden?

Waar vind ik mijn volledige arbeidsverleden?

Via de Belastingdienst krijgen wij gegevens over arbeidsverleden en loon. Wij gebruiken deze gegevens bijvoorbeeld om de duur en hoogte van een uitkering te berekenen. U kunt een overzicht van uw gegevens bekijken via Mijn UWV bij ‘Persoonlijke gegevens’.

Hoeveel arbeidsverleden heb ik?

Bekijk en controleer de gegevens over uw arbeidsverleden en loon in het verzekeringsbericht via Mijn UWV. U kunt het verzekeringsbericht ook gebruiken voor de aanvraag van een hypotheek of lening. Om de gegevens te bekijken moet u inloggen op Mijn UWV. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig.

Hoe bereken je het arbeidsverleden?

Uw arbeidsverleden is het aantal weken of jaren dat u werkte voordat u werkloos werd, en die meetellen voor uw WW-uitkering. We tellen hiervoor uw feitelijke en fictieve arbeidsverleden bij elkaar op.

Hoe bepaal je iemands arbeidsverleden?

Wat is de 4 uit 5 eis?

De jareneis, ook wel de 4-uit-5-eis genoemd, houdt in dat je in de 5 kalenderjaren voorafgaand aan het jaar van je ontslag, gedurende minimaal 4 jaar gewerkt moet hebben. Ieder jaar aan arbeidsverleden levert in principe 1 maand WW-uitkering op.

Kan werkgever zoekgeschiedenis zien?

Advertentienetwerken, bijvoorbeeld Google en Facebook. Zij kunnen gemakkelijk volgen welke websites je bezoekt en welke apps je gebruikt. Als je ingelogd bent op Google en/of de Chrome browser gebruikt en/of Google Android gebruikt kan Google gemakkelijk volgen welke websites je bezoekt.

Kan mijn werkgever zien waar ik werk?

Monitoring van personeel is ook niet altijd verboden. Maar werkgevers moeten daarbij wel rekening houden met de privacy van de werknemers. Hun recht op privacy geldt namelijk net zo goed op de werkvloer als daarbuiten. Werkgevers mogen daarom hun werknemers niet zomaar volgen.

Waar heb ik vroeger gewerkt?

U kunt uw gegevens inzien en controleren door in te loggen op Mijn UWV. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig.