Waar vind ik het chassisnummer van mijn auto?

Waar vind ik het chassisnummer van mijn auto?

Het VIN (chassisnummer) kan op 2 plekken staan:

  1. Op de constructieplaat. Op de constructieplaat, ook wel het ’typeplaatje’, kunt u meestal het VIN vinden.
  2. Ingeslagen in het voertuig. Het VIN hoort ook door de fabrikant te zijn ingeslagen in een vast voertuigdeel.

Hoe chassisnummer lezen?

Sinds 1981 bestaat het chassisnummer uit een combinatie van zeventien cijfers en letters. Een fabrikant is verplicht om deze regels te volgen. De letters O en Q worden niet gebruik in een chassisnummer, want die letters kun je ook lezen als een nul (0) of negen (9).

Waar vind ik VIN nummer Mercedes?

Achterin het onderhoudsboekje van uw Mercedes-Benz kan (van 1978 tot 9/2005) een blauwe kaart zitten met daarop een aantal VIN codes. Dit is de zogenaamde wagenkaart met o.a. het chassisnummer, dat tevens te vinden is op het chassisplaatje in de motorruimte, de fabrieks geleverde opties en de kleurcode.

Wat voor type auto heb ik?

Autodata levert met AutoVIN een unieke datadienst voor het autobedrijf. AutoVIN toont de specificaties en opties die bovenop de standaard uitrusting zijn gemonteerd toen het voertuig van de band rolde. AutoVIN geeft deze informatie voor bijna 90% van het rijdend wagenpark in Nederland.

Hoe check je import auto?

Controleren of een auto is geïmporteerd is, kunt u simpelweg vaststellen door het kenteken in te voeren via de kentekentool van het RDW. Vul het Nederlandse kenteken in en kies vervolgens voor de optie ‘vervaldate en historie’.

Waar staat chassisnummer auto op kentekenbewijs?

Chassisnummer kentekenbewijs Dit is handig voor wanneer er nieuwe onderdelen besteld moeten worden voor je auto. Je vindt het VIN op de achterkant van je kentekenbewijs, helemaal bovenaan.

Is serienummer hetzelfde als chassisnummer?

Door het serienummer wordt het chassisnummer uniek. Voor het chassisnummer worden zowel cijfers als letters gebruikt.

Waar staat het motornummer?

De meeste kans om de motorcode te vinden is op het motorblok of op de distributiekap. De motorcode is vaak ergens op het motorblok gestanst dat bij sommige merken ook overeenkomt met het chassisnummer.

Hoe lang is een VIN nummer?

Chassisnummer met 17 letters en cijfers Vanaf 1981 bestaat een chassisnummer standaard uit een combinatie van 17 letters en cijfers. Dit is niet een willekeurige, door de fabrikant verzonnen, combinatie. Ieder teken in het identificatie nummer heeft een betekenis. Deze “standaard” wordt door iedere fabrikant toegepast.

Waar kun je zien welke opties je auto heeft?

Wat dikwijls handig is wanneer je een auto bezit/koopt/wil kopen is een VIN decoder. Je voert het chassisnummer van de auto in op een website en je krijgt allerhande nuttige info zoals motortype, opties en soms een afbeelding van de betreffende wagen.

Welk type auto kenteken?

Het is in principe mogelijk om met het kenteken opvragen elke auto op te zoeken. De rdw kenteken check levert daarom niet privacygevoelige informatie van het voertuig op. De technische aspecten van een auto staan daarentegen wel beschreven.

https://www.youtube.com/watch?v=0-adv5N7odo