Waar staat kaartnummer Mastercard?

Waar staat kaartnummer Mastercard?

Op de voorzijde van de MasterCard staat het volledige kaartnummer. Dit nummer bestaat uit 16 cijfers en begint altijd met een 5. Als het hologram op de voorzijde van de kaart staat, staan de laatste 4 cijfers door het hologram.

Wat is een uniek creditcardnummer?

Iedere creditcard is voorzien van een uniek creditcardnummer op de voorkant van de kaart. Deze nummers zijn echter niet willekeurig. Ieder nummer heeft een bepaalde betekenis. VISA. De creditcards van VISA zijn voorzien van 16 cijfers (soms 13 cijfers).. Het eerste cijfer is altijd 4 en staat voor de creditcardmaatschappij, in dit geval dus VISA.

Waar kunt u betalen met de creditcard?

Betalen met een creditcard lijkt in de meeste gevallen erg op het betalen met een reguliere bankpas. U plaatst de kaart in een betaalautomaat (bij de kassa) en rekent af door uw pincode in te toetsen. In Nederland en de rest van Europa is het bij het betalen met de creditcard vrijwel altijd nodig om de pincode op te geven.

Wat zijn de laatste vier cijfers van de creditcard?

De cijfers 4, 5 of 6 tot en met 15 zijn het rekeningnummer van de creditcard. Dit nummer hoeft niet overeen te komen met het bankrekeningnummer van de creditcardhouder. Het laatste cijfer is altijd een willekeurig controle getal. In sommige gevallen zijn de laatste vier cijfers controlegetallen.

Wat is de laatste cijfer in de creditcard?

Cijfers 7 tot en met 12 of 15 zijn het rekeningnummer van de creditcard Het laatste cijfer is altijd een willekeurig controle getal. In sommige gevallen zijn de laatste vier cijfers controlegetallen.

Hoeveel nummers heeft een Mastercard?

De meeste creditcards beschikken over een 16-cijferige code (maar soms zijn dit 13 of 19 cijfers). Het eerste cijfer is de identificatie van het systeemnummer (waarbij 4 – VISA is en 5 – MasterCard). De volgende 5 cijfers vertegenwoordigen de uitgevende bank.

Hoe werkt een MasterCard?

Hoe werkt een Mastercard? Met de Mastercard kunt u bij meer dan 27 miljoen acceptatiepunten wereldwijd betalen. Alleen al in Nederland zijn dat er ruim 90.000. Op alle adressen waar u een Mastercard-logo ziet, bent u welkom met uw Mastercard. Met uw Mastercard betaalt u onder andere: Brandstof

Wat is het versienummer van een VISA of Mastercard?

Kaartnummer. Het kaartnummer van je Visa of Mastercard bestaat uit 16 cijfers. Je hebt dit nummer nodig om online te betalen. Versienummer. Het versienummer duidt de versie van je kaart aan. Ontvang je een nieuwe betaalkaart (bijvoorbeeld omdat je de vorige verloren hebt), dan zal er een volgend versienummer op staan.

Wat zijn de acceptatiepunten van de MasterCard?

Met de Mastercard kunt u bij meer dan 27 miljoen acceptatiepunten wereldwijd betalen. Alleen al in Nederland zijn dat er ruim 90.000. Op alle adressen waar u een Mastercard-logo ziet, bent u welkom met uw Mastercard. Met uw Mastercard betaalt u onder andere: Brandstof. Restaurants.