Inhoudsopgave
Waar schrijf ik mij in als werkzoekende?
U moet zich als werkzoekende inschrijven bij de bevoegde gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling (ACTIRIS, ADG, FOREM of VDAB). Deze dienst en het werkloosheidbureau moeten steeds in het bezit zijn van het adres waar u werkelijk verblijft.
Hoe schrijf ik me in bij de VDAB?
Je kan je online inschrijven of telefonisch via het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur).
Wat als ik mij niet inschrijf als werkzoekende?
Vergeet ook niet jezelf weer uit te schrijven als je een job hebt gevonden. Als je je niet inschrijft, kun je ook bepaalde sociale rechten kwijtspelen (ziekteverzekering, kinderbijslag) en kom je niet in aanmerking voor een zogenaamde ‘startbaan’.
Waar inschrijven voor werkloosheidsuitkering?
Om recht te hebben op een uitkering moet je je eerst bij de VDAB inschrijven als werkzoekende. Je inschrijven bij de VDAB kan makkelijk van thuis uit: bel gratis 0800 30 700. online op vdab.be via je pc of smartphone.
Wat zijn je plichten als je je inschrijft en in je Beroepsinschakelingstijd zit?
Doe de opdrachten die we je geven. Ze helpen je in je zoektocht naar werk en zijn verplicht. Je moet ze tegen een bepaalde datum afwerken. Solliciteer regelmatig.
Waarom is het belangrijk om je snel in te schrijven bij de VDAB?
Studeer je af, dan is het belangrijk om je zo snel mogelijk in te schrijven als werkzoekende bij VDAB. Doe je dit, dan helpen we je in je zoektocht naar werk en start je beroepsinschakelingstijd van een jaar. Heb je na dat jaar geen werk, dan kan je een uitkering aanvragen als je aan de nodige voorwaarden voldoet.
Wat meenemen naar VDAB?
› stap 2: ben je na je opzegtermijn nog op zoek naar werk, dan moet je op dat moment je werksituatie in je account aanpassen. 2. Ga na je opzegtermijn zo snel mogelijk langs bij je uitbetalingsinstelling. Neem je inschrijvingsbewijs van VDAB en je C4 mee.
Hoeveel tijd heb je om je in te schrijven als werkzoekende?
Schrijf u zo snel mogelijk in bij de VDAB als werkzoekende. Die duurt 12 maanden. Als u na die 12 maanden nog niet aan het werk bent, dan kunt u een inschakelingsuitkering (ook ‘wachtuitkering’ of ‘wachtgeld’ genoemd) krijgen.