Waar publiceer je een blog?

Waar publiceer je een blog?

Een gratis blog aanmaken op de website van wordpress.com of blogger.com, is de snelste optie. Dat kan binnen vijf minuten – je hoeft alleen wat persoonlijke gegevens in te vullen en een lay-out te kiezen. Daarna begin je meteen met schrijven en publiceren.

Hoe moet je een blog beginnen?

50 blog tips die je als blogger moet weten

 1. Plaats unieke blogberichten op je blog.
 2. Kies een doelgroep en schrijf hiervoor.
 3. Geld is niet alles.
 4. Wees jezelf, laat je persoonlijkheid zien.
 5. Pak het meteen professioneel aan met een eigen domeinnaam.
 6. Plaats regelmatig nieuwe blogberichten.

Waar kan ik blogs plaatsen?

Er zijn tegenwoordig talloze manieren om je blog te plaatsen. Met de gratis opties van WordPress en Blogger bouw je in een handomdraai een professionele blogsite, maar ook op Facebook en LinkedIn kun je direct je blog plaatsen.

Wat is de beste site om een blog te maken?

WordPress is de #1 CMS op het internet en ondersteunt miljoenen blogs en websites. Het is overduidelijke leider van alle populaire blogplatforms die je in dit artikel tegen zal komen. Of je nu een blog of een zakelijke website maakt, wij zijn 100% van mening dat WordPress je beste optie is.

Hoe gebruik je een blog?

Een blog of weblog is een persoonlijk dagboek op een website dat regelmatig, soms meermalen per dag, wordt bijgehouden. Meestal gaat het om teksten die in chronologische volgorde verschijnen. De auteur, ook blogger genoemd, biedt een logboek van informatie aan aan zijn publiek, de bezoekers van zijn blog.

Hoe maak je een gratis blog aan?

Een blog maken

 1. Log in bij Blogger.
 2. Klik aan de linkerkant op de pijl-omlaag .
 3. Klik op Nieuwe blog.
 4. Geef een naam op voor je blog.
 5. Klik op Volgende.
 6. Kies een blogadres of URL.
 7. Klik op Opslaan.

Wat kost een blog schrijven?

De prijs voor het laten schrijven van een blog varieert van €10 tot wel €400 of meer. De kosten hangen af van het onderwerp, de lengte en van de skills of ervaring van je tekstschrijver.

Hoe schrijf je het beste een blog?

Om je blog daarnaast goed leesbaar te houden, vooral op mobiel, werken tussenkopjes en bullet points (of nummering) het beste. Zo is je blog makkelijk te scannen en ook op een klein scherm goed te lezen. Als je actief schrijft, leest het blog gemakkelijker doordat je het kort en duidelijk houdt.

Hoe maak ik een gratis blog aan?

Hoe schrijf je een blog voorbeeld?

Hoe maak je een blog: een simpel stappenplan

 1. 1 – Kies je onderwerp. Als je een blog wil maken die goed gelezen wordt, moet je vooral zorgen voor een goed onderwerp.
 2. 2 – Schrijf zoals je praat.
 3. 3 – Maak een korte inleiding.
 4. 4 – Maak een pakkende titel.
 5. 5 – Kies voor korte alinea’s.

Waarom start je een blog?

Een blog op je website geeft je de mogelijkheid om je kennis te delen met je doelgroep en te laten zien dat je weet wat er in jouw branche speelt. Jij bent immers de expert in jouw vakgebied. Door consequent te bloggen over tips en observeringen uit jouw vakgebied bouw je vertrouwen op bij je lezer.

Waar kan ik het beste bloggen?

Beste gehoste blogplatforms in 2022

 • WordPress.com.
 • Blogger.
 • Medium.
 • Wix.
 • Squarespace.
 • Weebly.
 • Typepad.
 • LiveJournal.

Hoe leer je bloggen?

Begin een blog en je wordt meteen geconfronteerd met één van de grootste uitdagingen: het vinden van voldoende onderwerpen om over te bloggen. Leren bloggen start niet alleen maar met leren schrijven. Leren bloggen start ook met de juiste onderwerpen aanslaan. Denk daarom eerst in thema’s van je blog.

Waar zijn blogs goed voor?

Door te bloggen dwing je jezelf om over je vakgebied na te denken. Het scherpt je geest en je komt daardoor sneller op nieuwe ideeën en inzichten. Met bloggen help je dus niet alleen de ander, maar ook jezelf en je bedrijf.

Waarom zijn blogs populair?

Bloggen is leuk. Voor sommigen is het schrijven af en toe een worsteling, voor anderen is bijna altijd plezierig. Maar iedereen krijgt voldoening wanneer hij of zij een goed artikel heeft geschreven. En het is ook altijd leuk om complimentjes of inhoudelijke reacties te krijgen van lezers.

Kun je leven van een blog?

Dus de ene blogger zal al een leuk inkomen kunnen verdienen met 10.000 bezoekers per maand en de ander pas bij 50.000 of meer. Over het algemeen geldt wel dat als je blog meer dan 30.000 bezoekers per maand trekt en je er nauwelijks iets aan overhoudt, je echt iets niet goed doet.

Wat verdient een Foodblogger?

In 2021 ging ik ook voorbij de 20.000 volgers, heb ik rond de 30.000 unieke websitebezoekers per maand en was mijn gage tussen de 1.000 en 1.500 euro.