Waar plaats je een bypass in je cv?

Waar plaats je een bypass in je cv?

Plaats bypass Dit kortsluitcircuit / bypass is een verbinding tussen de aanvoer- en retourleiding van de cv-ketel. Aangeraden wordt om dit kortsluitcircuit op zo’n zes meter van de ketel te plaatsen tussen aanvoer- en retourleiding.

Hoe stel je een bypass in?

De eenvoudigste manier is om alle radiatoren vol open te zetten en de bypass op de hoogste waarde af te stellen. Je geeft de cv een slinger en je stelt de bypass zo terug totdat de bypass gaat doorlaten. Als dat gebeurt stel je hem net iets terug dat hij niet doorlaat.

Waarom fluit mijn radiator?

Door het opwarmen en afkoelen van de radiator, zetten buizen uit en krimpen in. Het materiaal van de buis wrijft dan bijvoorbeeld tegen een kast, de muur of de vloer, wat het geluid veroorzaakt. Dit komt meestal doordat er geen goede stroming van cv-water over de radiatoren is.

Waarom bypass cv-ketel?

Een drukverschilregelaar, ook wel bypass genoemd, voorkomt een ongewenst grote stijging van de druk in de leidingen. De toepassing van een bypass ventiel is vooral aan te bevelen bij een combinatie vloerverwarming aangesloten op een HR-ketel.

Wat is AVDO?

De AVDO is een zelf-werkende regelaar voor onder andere C.V.-installaties met moderne gas(wand)- ketels met een kleine waterinhoud. De AVDO kan worden toegepast voor het handhaven van een minimum circulatie door de ketel en voor regeling van de verschildruk in de installatie.

Welke druk bypass?

Het bypass-ventiel opent als het drukverschil tussen aanvoer en retour groter wordt dan de ingestelde druk. De druk is fabrieksmatig ingesteld op 0,2 bar en hoeft in de regel niet gewijzigd te worden.

Wat doet een bypass-ventiel?

Schaf een bypass-ventiel aan Deze wordt toegepast wanneer uw vloerverwarming aangesloten wordt op een HR CV-ketel of wanneer u enkel warmtebronnen met thermostaatknoppen in uw woning heeft. De bypass zorgt ervoor dat de druk in de aanvoerleiding niet te hoog oploopt en daardoor storingen in de ketel veroorzaakt.

Waarom piept de verwarming?

Maakt de cv-ketel een fluitend geluid, dan komt dit vaak door een verstopte warmtewisselaar. Dit zorgt ervoor dat het opgewarmde water niet goed meer kan doorstromen. Dit maakt een piepend of fluitend geluid, dat te vergelijken is met het geluid van een fluitketel.