Waar plaats ik de geluiddemper in mijn ventilatie?

Waar plaats ik de geluiddemper in mijn ventilatie?

De slangdempers moeten geplaatst worden in de luchtkanalen en dan zo dicht mogelijk bij de ventilator. Slangdempers kunnen in zowel aan- als afvoerkanalen worden gebruikt. Ook bestaan er dempers die je achter je ventilatieventielen kunt plaatsen.

Welke stand mechanische ventilatie?

Bij 3 standen: zet mechanische ventilatie op 1 als je niet thuis bent, op 2 als je wel thuis bent (ook ’s nachts) en op 3 tijdens koken en douchen.

Hoeveel geluid mag mechanische ventilatie maken?

Het nieuwe bouwbesluit, dat naar verwachting eind 2009 van kracht wordt, hanteert de norm NEN 1070:1999 [4] waarin wordt gesteld dat voor ventilatie een maximum installatiegeluids-niveau geldt van 30 dB(A).

Wat is de stilste Ventilatiebox?

De Ducobox Silent is één van de stille ventilatieboxen van Duco. Echter staat de Ducobox Silent specifiek bekend als de stilste ventilatiebox van Europa.

Waar geluidsdemper plaatsen?

In kamers waar rust gewenst is, doe je er goed aan om tussen de buizen een geluidsdemper of overdrachtsdemper te voorzien. Deze demper zal zorgen voor meer privacy. Wanneer je buizennetwerk steeds bereikbaar blijft kan je er ook voor opteren een demper te plaatsen als je geluidsoverlast constateert.

Welke stand Ventilatieventiel?

Op een schakelaar van een mechanische ventilatiesysteem zitten doorgaans drie standen. Hierdoor kunt u zelf kiezen welke stand u nodig heeft om de lucht af te zuigen. Door de schakelaar van het mechanisch ventilatiesysteem op droogstand te zetten wordt er meer lucht afgezogen.

Hoe mechanische ventilatie inregelen?

Het inregelen van een mechanisch ventilatiesysteem dient te gebeuren met professionele apparatuur. Het is dan ook niet mogelijk dit zelf te doen wanneer u niet over de juiste apparatuur en kennis beschikt. Het inregelen van een mechanische ventilatie wordt gedaan middels debietmetingen (ook wel flow genoemd).

Hoe luid is een ventilator?

Het geluidsniveau van een ventilator wordt weergegeven in aantal decibel (dB) in de hardste stand. Ventilatoren met minder dan 50 dB worden extra stil genoemd. Dit geluid is vergelijkbaar met zacht geroezemoes. Een ventilator met meer dan 60 dB is relatief luid.

Hoe maak je mechanische ventilatie schoon?

2. Maak de ventilatiebox schoon

  1. Verwijder loszittend vuil met een stofzuiger.
  2. Verwijder hardnekkig vuil heel voorzichtig met een platte schroevendraaier.
  3. Verwijder de laatste resten met een vochtige doek.
  4. Reinig de ventilator met een borstel.

Hoe lang gaat een Ventilatiebox mee?

Een ventilatiebox is na 15 tot 20 jaar echt aan vervanging toe. Een nieuwe box levert een frisser huis op en maakt minder geluid. Bovendien is een besparing mogelijk tot ongeveer 80 euro per jaar, doordat de wisselstroomventilator wordt vervangen door een gelijkstroomventilator. Die verbruikt veel minder energie.”

Waarom perilex mechanische ventilatie?

Krachtstroom, of de Perilex stekker, gebruikt aanzienlijk meer stroom en is een stuk krachtiger dan een gewone randaarde stopcontact. Deze wordt dan ook vaak voor de grootverbruikers ingezet, of apparaten die zijn stroom moeten verdelen, zoals de inductiekookplaat of de mechanische ventilatie.

Hoe werkt mechanische ventilatie in een flat?

Bij mechanische ventilatie voert een afzuigsysteem voortdurend vervuilde lucht uit het appartement. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan een badkamerventilator. De afvoer van de lucht gaat automatisch, echter voor de aanvoer van schone lucht is men zelf verantwoordelijk.

Wat doet een Suskast?

Wat is en doet een suskast? In het kort: een suskast filtert als het ware het geluid uit de aan- of afgevoerde lucht. Een suskast is een box, vaak in een rechthoekige vorm, met een in- en een uitgang. Van binnen is deze ‘box’ voorzien van labyrint aan schotjes welke zijn voorzien van absorptiemateriaal.

Hoe werkt een Afvoerventiel?

De afvoerventielen zorgen ervoor dat vervuilde, vochtige lucht wordt afgevoerd. De toevoerventielen zorgen voor de toevoer van schone, droge lucht. Ventilatie is een proces dat nooit stopt en het is daarom belangrijk dat je je ventilatieventielen nooit dichtdraait.