Waar na of waarna?

Waar na of waarna?

waarna = waarna bijwoordUitspraak: [war`na] na dat wat is genoemd of na dat waar je naar verwijst Voorbeeld: `Op het kruispunt ga je linksaf, waarna je de eerste weg rechts neemt.

Is het jammergenoeg of Jammer genoeg?

Maar daarnaast bestaan er weldegelijk woorden die als één geheel aanvoelen en jammergenoeg tóch met een spatie geschreven moeten worden – zoals wel degelijk en jammer genoeg. Lees ze hier en doe het nooit meer fout!

Is het er naar toe of ernaartoe?

We schrijven ernaartoe aan elkaar als de combinatie een voornaamwoordelijk bijwoord is. Dat is het geval als u de combinatie kunt vervangen door het oorspronkelijke voorzetsel en een naamwoord. De vorm -naartoe gaat terug op de voorzetselcombinatie naar … toe of het voorzetsel naar.

Waar ben je naar toe geweest?

Locatiegeschiedenis is een instelling in je Google-account waarmee Google je locatie opslaat. Nadat je bent ingelogd in Google, kun je de locatiegeschiedenis via de tijdlijn van Google Maps bekijken. Per maand en datum kun je aanklikken waar je bent geweest. Kijk ook eens naar jouw verplaatsingen per dag.

Wat voor woord is waarna?

waarna – Voornaamwoordelijk bijwoord (scheidbaar) 1. vragend: na+wat?, na+welk?: ♢ Waarna kwam de vrede van Munster? 2. betrekkelijk: na+wat, na+welk: ♢ Er was tachtig jaar oorlog, waarna de vrede van Munster gesloten werd”….

Waar naar of naar waar?

In bijzinnen is naar waar standaardtaal in het hele taalgebied als waar gelezen kan worden als daar waar of de plaats waar. Naar waar kan dan niet vervangen worden door waarheen of waarnaartoe. Ze keert terug naar waar ze geboren is.

Hoe schrijf je jammergenoeg?

jammer genoeg = jammer genoeg bijwoord helaas; ongelukkigerwijze zegswijze Voorbeeld: `De monumentale hoeve is jammer genoeg geheel afgebrand. ` Spelling`jammer genoeg` komt NIET voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de T…

Is het weldegelijk of wel degelijk?

Uit eigen marktonderzoek blijkt dat er weldegelijk belangstelling is. √ Uit eigen marktonderzoek blijkt dat er wel degelijk belangstelling is. Wel degelijk wordt in twee woorden gespeld.

Hoe schrijf je naar toe?

Als toe deel uitmaakt van een werkwoord, schrijven we ernaar (daarnaar, hiernaar) en toe van elkaar. De schrijfwijze in drie losse woorden, er naar toe*, is in geen enkel geval correct.

Hoe schrijf je daarnaartoe?

Standaardtaal in het hele taalgebied zijn hiernaartoe, daarnaartoe en waarnaartoe of hierheen, waarheen en daarheen.

Waar naar of waarnaar?

In andere zinnen weet u dat het om het voornaamwoordelijk bijwoord waarnaar gaat, als u van het gedeelte dat met waarnaar begint, een aparte zin met daarnaar kunt maken. In die zin kan daarnaar worden vervangen door naar + het naamwoord waar het op slaat. In andere gevallen schrijven we waar naar in twee woorden.