Waar moet je een kas plaatsen?

Waar moet je een kas plaatsen?

Het is voor planten in een kas belangrijk om voldoende zonlicht te krijgen. Plaats de kas daarom op een zonnige plek. Plaats de kas bij voorkeur met de nok in de zuid-noord richting om maximaal te profiteren van de warmte. Vermijd plaatsen met teveel schaduw.

Hoe deel je een kas in?

Het scheidt je kas in 2 duidelijke delen, je kunt er veilig, eventueel ook met kruiwagen, op lopen, en daardoor vertrap je minder van de grond waar de planten in staan. Ons ideale looppad loopt in het midden van de kas in 1 rechte lijn.

Wat kan in de winter in de kas?

De soorten die ik voor in deze kas heb (voor)gezaaid zijn bietjes en knolvenkel (die laatste is wel de grootste gok), weeuwenteelt bloemkool (Snowball A), spitskool, savooikool, tatsoi, paksoi, baby choy, wintersla (zoals Frisby en Hivert de Tremont), winterandijvie, palmkool en boerenkool.

Waar moet een kweekkas staan?

Zorg dat u de tuinkas plaatst op een vrij zonnige plek in uw tuin of moestuin. Te weinig zonlicht kan namelijk een negatief effect hebben op het kweken van uw gewassen. Let dus goed op eventuele schuttingen, bomen en gebouwen die het zonlicht kunnen beperken.

Hoe kweekkas gebruiken?

Kort door de bocht is dit hoe een mini-stekkas werkt.

  1. Plaats zaden of stekjes in de bak.
  2. Dek de mini-kweekkas af.
  3. Voorzie de zaden en stekjes regelmatig van water.
  4. De zaden ontkiemen en stekjes schieten wortel.
  5. Verplant te groot geworden planten of geniet van de (eetbare) planten in de stekkas.

Hoe gebruik ik een tuinkas?

Een tuinkas is een compacte licht doorlatende behuizing voor het zaaien en telen van eigen oogst. De wanden zijn van licht materiaal en sluiten het geheel goed af om de temperatuur binnen de kas constant te houden voor een optimale en constante temperatuur binnenin.

Welke groente in de winter in de kas?

Dit is niet zo mooi, maar wel nuttig. In deze kas staan onder andere rijtjes met veldsla, pluksla, snijsla, rijtjes radijs, mosterdblad, bietjes, worteltjes, winterpostelein, tuinkers, knolvenkel, lente-ui, kervel, rucola, winteruien en knoflook.