Inhoudsopgave
Waar moet een veiligheidsplan aan voldoen?
In een veiligheidsplan staat welke maatregelen de organisator heeft genomen om de openbare orde, gezondheid en veiligheid tijdens het evenement te waarborgen en hoe wanordelijkheden/ (voorzienbare) incidenten worden bestreden.
Wat is een veiligheidsbeleid?
het veiligheidsbeleid zelfst. naamw. Uitspraak: [‘vɛiləxhɛitsbəlɛit] manier waarop de algemene veiligheid in een land of gebied geregeld wordt (door de overheid) Voorbeelden: `het Gemeenschappelijk Buitenlands en Veiligheidsbeleid (GBVB)`, `een integraal veil…
Wat hoort bij veiligheid?
Veiligheid is de mate van afwezigheid van potentiële oorzaken van een gevaarlijke situatie of de mate van aanwezigheid van beschermende maatregelen tegen deze potentiële oorzaken. Veiligheid is een relatief begrip, aangezien niets onder alle omstandigheden volledig zonder gevaar is.
Hoe een veiligheidsplan opstellen?
In 7 stappen een goed veiligheidsplan maken
- Stap 1 Informatie ordenen.
- Stap 2 a.
- Stap 2 b.
- Stap 3 Netwerk in kaart brengen.
- Stap 4 Risico-uitspraak en gewenste situatie formuleren.
- Stap 5 (Familie) Netwerkberaad voorbereiden.
- Stap 6 (Familie) Netwerkberaad.
- Stap 7 Uitvoering en evaluatie.
Wie maakt een veiligheidsplan?
De medewerker Veilig Thuis bespreekt de voorwaarden met de gezinsleden en vraagt hen een veiligheidsplan te maken. In het plan staan afspraken waaraan iedereen wordt gevraagd zich te houden en die nodig zijn om de veiligheid te herstellen. Deze afspraken zorgen ervoor dat het thuis weer veilig wordt en blijft.
Wie is eindverantwoordelijk voor het veiligheidsbeleid?
De verantwoordelijkheid voor het veiligheidsbeleid op lokaal niveau ligt bij de gemeente. Vaak wordt de verantwoordelijkheid van de gemeente verklaard vanuit artikel 172 gemeentewet, waarin staat dat de burgemeester belast is met de handhaving van de openbare orde.
Wat doet OOV?
De directie Openbare Orde en Veiligheid (OOV) bestaat uit vier domeinen: toezicht, handhaving en beheer, crisis en incidentenbeheersing, Amsterdamse aanpak ondermijning en het actiecentrum veiligheid en zorg.
https://www.youtube.com/watch?v=qIEZKjgK32Y