Waar moet een Splitsingstekening aan voldoen?

Waar moet een Splitsingstekening aan voldoen?

Eisen voor splitsingstekening Er bestaan strikte richtlijnen waaraan een splitsingstekening dient te voldoen. Het gaat daarbij om notaties van ruimten en huisnummers, lijndikten, noodpijl notatie, tekentechniek, lagen, schaal en situatie.

Wie maakt Splitsingstekening?

De notaris is bevoegd de akte van splitsing op te maken. Essentieel bij de akte is de splitsingstekening. Bouwplanmakers kan de splitsingstekening verzorgen. De splitsingstekening moet voldoen aan de wettelijke eisen, waarop een volstrekt eenduidige wijze de splitsing van de appartementen zijn vastgelegd op tekening.

Hoe weet ik of mijn woning gesplitst is?

Er is sprake van een gesplitste woning, wanneer een bestaande woning wordt verkocht of verhuurd als meerdere zelfstandige woningen. Dit zorgt voor lagere maandlasten, maar kan ook sociale voordelen hebben bij bijvoorbeeld mantelzorg.

Wat kost een splitsingstekening?

Wat kost het? Voor de kosten voor het maken van de splitsingstekening zijn het aantal appartementsrechten bepalend. Indien de beschikbare tekeningen, eventueel aangevuld met aanwijzigingen van de opdrachtgever, de huidige situatie van het bouwwerk goed weergeven, geldt het standaard tarief van €225,- (excl.

Wat is een Complexnummer?

Een complexaanduiding is een onderdeel van de kadastrale aanduiding voor appartementsrechten en bestaat uit het voor de in de splitsing betrokken percelen vastgestelde complexnummer, gevolgd door de hoofdletter A.

Waar vind ik de splitsingsakte?

U kunt bij ons een kopie van de splitsingsakte van uw appartement opvragen. Dat kan handig zijn als u de splitsingsakte kwijt bent. Bijvoorbeeld als u de akte nodig hebt bij de verkoop van uw woning. Ook kunt u de akte opvragen als u deze nodig hebt voor de Vereniging van eigenaren.

Kan ik mijn woning splitsen?

Een kadastrale splitsing is alleen mogelijk als beide woningen een badkamer, toilet, keuken, voordeur en huisnummer hebben. De voordeur hoeft niet op straat uit te komen. Een voordeur in een trappenhuis of gedeelde gang kan ook. Voor een kadastrale splitsing moet u bij de gemeente een splitsingsvergunning aanvragen.

Wat is een onttrekkingsvergunning?

Wilt u een woning slopen of de woonruimte anders gebruiken? Dan hebt u een onttrekkingsvergunning nodig. De onttrekkingsvergunning is er om de woningvoorraad voor starters en doorstromers op de woningmarkt te beschermen.

Hoe kadastraal splitsen?

Bij een kadastrale splitsing moeten alle zelfstandige woningen beschikken over een eigen badkamer en sanitair, een eigen keuken, een eigen voordeur en huisnummer. De voordeur hoeft niet aan de straat te zitten, maar mag ook uitkomen in het trappenhuis of een gedeelde hal.