Waar moet een onderzoeksrapport aan voldoen?

Waar moet een onderzoeksrapport aan voldoen?

Wetenschappelijk onderzoek dient objectief van aard te zijn en dient te repliceren zijn. In totaal zijn er acht eigenschappen welke onderzoek wetenschappelijk maken: doelgerichtheid, striktheid, testbaarheid, repliceerbaarheid, precisie en betrouwbaarheid, objectiviteit, generaliseerbaarheid en de mate van eenvoud.

Hoe maak je een goede deelvraag?

Zo formuleer je een goede deelvraag

  1. uit één vraag bestaan;
  2. minder complex zijn dan de hoofdvraag;
  3. ondersteunend zijn aan de hoofdvraag;
  4. in logische volgorde staan;
  5. beginnen met beschrijvende of vergelijkende vragen.

Wat is rechtswetenschappelijk onderzoek?

En wat is het wetenschappelijke van rechtswetenschap? ‘De rechtswetenschap is een normenwetenschap die zich ten doel stelt het geheel van wettelijke regels, jurisprudentie en ongeschreven recht te beschrijven, te analyseren, te systematiseren, te interpreteren en te ontwikkelen in een kritisch perspectief. ‘

Hoe maak je goede hoofd en deelvragen?

De hoofdvraag Bij een onderzoek is het daarom verstandig om één centrale vraag te stellen. Je onderzoek moet een antwoord geven op deze vraag. Probeer bij deze centrale vraag een aantal deelvragen te formuleren. Deelvragen zijn hulpvragen om de belangrijkste vraag, de hoofdvraag, te kunnen beantwoorden.

Wat zijn subvragen?

Vragen bij een onderzoeksvraag die helpen de hoofdvraag stap voor stap te beantwoorden.

Wat is een literaire analyse?

De analyse van de structuur van romans, novelles en verhalen wordt verhaalanalyse genoemd. De structuur wordt ook wel ‘compositie’ of ‘samenhang’ genoemd. Bij verhaalanalyse onderscheiden we de volgende elementen: opbouw, tijd, ruimte, perspectief, personages, motieven, thema, titel en (evt.) motto.

Hoe analyseer je bronnen?

Bij de eerste stap beantwoord je de eerste vijf vragen. De antwoorden geef je door naar de inhoud van de bron en het onderschrift/bijschrift te kijken….Leg uit naar welke oorzaak de bron verwijst.

  1. Stap 1: de bron bekijken en lezen.
  2. Stap 2: bron elementen.
  3. Stap 3: bron elementen beschrijven.
  4. Stap 4: de bron interpreteren.