Waar mag je een bestelbus parkeren?

Waar mag je een bestelbus parkeren?

Artikel 5.1.6 Parkeren van grote voertuigen. Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter op de weg te parkeren, anders dan op een door het college van burgemeester en wethouders aangewezen weg of plaats.

Hoe lang mag een bestelbus op een parkeerplaats staan?

Het is verboden om een voertuig op de weg te parkeren dat, met inbegrip van de lading: meer dan 6 meter lang is; meer dan 2,4 meter hoog is.

Wat is hinderlijk parkeren?

Wanneer is er sprake van gevaar of hinder bij parkeren? Een voertuig zodanig op de weg laten staan dat gevaar of hinder wordt of kan worden veroorzaakt of verkeer in gevaar wordt gebracht of kan worden gebracht. Daarbij kan het gaan om gevaar voor personen en goederen.

Lees ook:   Wat is een dubbele aanhalingstekens?

Hoeveel autos mag je voor je deur parkeren?

Je mag zoveel auto’s in je straat parkeren als jij wil, zolang ze aan alle (belasting)eisen voldoen. Dus verzekerd, zonder grote overtredingen en netjes in een vak of langs de kant. Heeft u een eigen parkeerplek die toegewezen is aan u of op uw naam staat, dan mogen anderen daar niet zonder overleg met u staan.

Hoe lang mag een bus zijn in een woonwijk?

Bedrijfswagens (voornamelijk bestelbussen) van langer dan 6 meter en hoger dan 2.40 meter mogen niet meer tussen 18u en 7u in woonwijken staan. Doe je dit wel loop je kans hiervoor een boete te krijgen van € 90,00.

Hoe lang mag een auto op dezelfde plek geparkeerd staan?

Die auto mag er net zo lang staan als de eigenaar dat wil.

Wat te doen tegen asociaal parkeren?

Re: Wat kun je doen tegen idiote parkeergedrag van straatbewoners? Wettelijk gezien kun je een boete krijgen wanneer je buiten de lijntjes parkeert, dus als dat het geval is kun je overwegen de politie te bellen.

Lees ook:   Wat is een stevige witte vis?

Hoe hoog is de boete voor fout parkeren?

Parkeerboete

Fout parkeren € 95
Fout parkeren bij blauwe streep € 95
Parkeren op invalidenparkeerplaats € 370
Stilstaan met mogelijk gevaar voor anderen € 140
Parkeren zonder geld in de parkeermeter te doen € 95

Hoe lang is een werkbus?

Maten bestelwagens

Afmetingen laadruimte
Lengte: 213 cm
Breedte: 122 cm
Hoogte 111 cm
Laaddorpel 62 cm