Waar mag ik met mijn caravan staan?

Waar mag ik met mijn caravan staan?

De meeste gemeenten hanteren de regel dat een caravan, aanhanger of vouwwagen slechts 3 dagen in een openbaar gebied geparkeerd mag staan. In sommige gemeenten is dit zelfs nog korter. Check dus goed welke regels in jouw gemeente van toepassing zijn. Deze kun je terugvinden in de Algemene Plaatselijke Verordening.

Kan je wonen in een tuinhuis?

Van de wet mag je namelijk niet zo maar gaan slapen/wonen in een tuinhuisje in je eigen tuin. Onder bepaalde voorwaarden, zoals locatie en grootte, mag je best een tuinhuisje in je tuin zetten. Maar je mag er niet elke nacht in gaan slapen. Want dan wordt de functie ‘wonen’.

Hoe lang mag een caravan aan straat staan?

En dan is het wel zo handig dat u uw caravan of camper een tijdje voor de deur kunt stallen. Dit is in veel gevallen toegestaan, maar niet onbeperkt. U mag uw caravan of camper vaak niet langer dan drie dagen op de openbare weg parkeren. Dit is geregeld in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente.

Hoe lang kan een caravan mee?

Caravans hebben over het algemeen een lange levensduur. Vaak zien we dat deze maar enkele weken per jaar gebruikt worden en daarna weer netjes de stalling in gaan. Het is dus niet ongewoon dat een caravan in veel gevallen een levensduur van zeker 20-30 jaar heeft. Veel zal echter afhangen van het gebruik.

Waar mag ik mijn caravan parkeren Belgie?

In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van jouw gemeente vind je wat de regels zijn betreffende het parkeren van je caravan. Meestal mag je een camper of caravan drie dagen op de openbare weg parkeren. Let op: in de APV staat ‘parkeren’ omschreven als ’te plaatsen of te hebben’.

Waar mag ik mijn caravan of aanhangwagen parkeren?

Je mag in Nederland 3 dagen parkeren op de openbare weg ( waar parkeren is toegestaan). In de APV ( Algemene Plaatselijke Verordering) is opgenomen of de aanhanger op de openbare weg geparkeerd mag worden. Dit is dus per gemeente geregeld.

Kan je wonen in een blokhut?

U mag niet zomaar een blokhut als woning gaan bouwen in uw tuin of op een open plek. Hiervoor heeft u een vergunning nodig. Wilt u er dus permanent in gaan wonen, heeft u een plek nodig met woonbestemming.