Waar leven zeedieren?
Er leven veel dieren in de zee, dolfijnen en walvissen zijn bijvoorbeeld zeezoogdieren. Deze dieren leven in de zee maar moeten telkens weer naar boven kommen om adem te halen. Er zijn twee soorten vissen. Tonijn en harder zijn bijvoorbeeld beenvissen.
Wat kom je tegen op het wad?
Planten- en dierenleven in de Waddenzee
- Plankton. Plankton is per definitie alles (plant of dier) wat niet vastzit, niet op of in de bodem leeft, niet actief zwemt, maar zich met de zeestromen laat meevoeren.
- Kiezelwieren.
- Schaal- en schelpdieren.
- Wormen.
- Zeester.
- Vissen.
- Zoogdieren.
- Zeeplanten.
Wat leeft er allemaal onder water?
Insecten, vogels, zoogdieren, vissen en amfibieƫn, bij alle diergroepen zijn wel vertegenwoordigers te vinden van waterafhankelijke dieren.
- Groene Kikker. Alle kikkers planten zich voort in het water.
- Dodaars.
- Steltkluut.
- Grote keizerlibel.
- Larvenhuidje.
- Weidebeekjuffer.
- Schaatsenrijder.
- Otter.
Welk dier leeft alleen?
Condors, sneeuwpanters, poema’s, luipaarden, ijsberen, jaguars, grote wurgslangen en de meeste uilen en arenden stellen gezelschap van soortgenoten allerminst op prijs. Ze hebben de bescherming van een groep niet nodig en zitten evenmin te wachten op voedselconcurrenten.
Waar kun je het beste wadlopen?
In Nederland kun je het beste wadlopen tussen het vasteland van Groningen en Ameland of Schiermonnikoog. Je kunt ook wadlopen naar zandbanken als Engelsmanplaat of Simonszand of vanaf deze zandbanken vertrekken. Er zijn ook korte wadlopen dicht bij het vasteland van Groningen.
Wat is de beste tijd om te wadlopen?
Wat is de beste reistijd om te wadlopen? Dat is van juni tot en met september. Wadlopen is in de regel een echte zomeractiviteit. Dat heeft vooral te maken met het koude zeewater in de winter.