Inhoudsopgave
Waar leven aasgier?
De aasgier of witte krenggier (Neophron percnopterus) is een vogel uit de familie van havikachtigen (Accipitridae). De wetenschappelijke naam van de soort werd als Vultur percnopterus in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus. Hij is de kleinste gierensoort en leeft in Zuid-Europa, Afrika en Zuid-Azië.
Wat is de spanwijdte van een aasgier?
Er zijn twintig soorten gieren op de wereld, waarvan er vier in Europa voorkomen. Behalve drie reuzen van twee tot bijna drie meter spanwijdte is er de aasgier. Aasgieren zijn vergeleken met die andere drie maar klein: anderhalve meter, misschien één meter vijfenzeventig, dan heb je ’t wel gehad.
Wat Zien we in de woestijn?
Verder zien we in de woestijn heel veel insecten, slangen en andere reptielen, spinnen, schorpioenen, sprinkhanen, knaagdieren zoals eekhoorns, kangoeroeratten en springmuizen. Ook zijn er veel nachtdieren zoals veel soorten uilen, gekko’s, wangzakmuizen en woestijnvossen. Planten in de woestijn. Planten brengen leven in de woestijn.
Hoe overleven planten in woestijn?
Planten hebben veel slimme trucs om te overleven in de woestijn: •Kleine dikke bladeren. Cactussen en vetplanten overleven in de woestijn door heel zuinig te zijn met water. Vetplanten hebben heel kleine, dikke blaadjes met een vetlaagje. Daardoor houden ze hun water goed vast. Het verdwijnt niet in de hete lucht.
Wat is de grootste woestijn op de wereld?
De grootste woestijn op de wereld is de Sahara, gelegen in Noord-Afrika. Het kan in deze woestijn wel 82 graden Celsius worden. Ondanks de hitte overdag, vriest het in de nacht. De temperatuur is dan onder 0 graden. • De tweede groep ligt wat verder van de evenaar af. Hierdoor zijn deze woestijnen iets minder heet overdag.
Wat zijn de dieren in de woestijn?
Uit onderzoeken blijkt dat deze dieren al hun water uit planten halen, en hun hele leven doorbrengen zonder echt te drinken. Verder zien we in de woestijn heel veel insecten, slangen en andere reptielen, spinnen, schorpioenen, sprinkhanen, knaagdieren zoals eekhoorns, kangoeroeratten en springmuizen.