Waar komt wc-bril vandaan?

Waar komt wc-bril vandaan?

De betekenis ‘deksel van het gemak, wc-bril’ is afgeleid van de bril die je op je neus zet en dus niet andersom. Het woord is, zo merkt het Etymologisch Woordenboek van het Nederlands op, “vermoedelijk ontstaan uit een betekenis ‘rond voorwerp met een gat erin’”.

Wie heeft de wc-bril uitgevonden?

Het kleppenspoelsysteem zou uitgevonden zijn door John Harington, een hoveling van koningin Elizabeth van Engeland.

Waar komt het woord toilet vandaan?

Afkomstig van het Franse woord toilette, een verkleinvorm van toile (doek). Het begrip evolueerde van “zich kleden” tot “kleedkamer” tot “kleedkamer met voorzieningen zoals wc” tot de huidige betekenissen 1 en 2.

Waarom geen wc-bril in Frankrijk?

Een Frans toilet is ook hygiënischer omdat je niet met je billen op een vieze bril hoeft te zitten. En je bent sneller klaar omdat je niet even lekker kunt gaan zitten. Nadeel is het spatten op de voeten en op de kleren en het stinkt veel sneller doordat je het toilet niet goed kan spoelen.

Wat is het beste materiaal voor een wc-bril?

Thermoplast wc brillen zijn bestand tegen krassen, sterk, licht in gewicht en bijna onbreekbaar. Duroplast is antibacterieel, bijna onbreekbaar en krasbestendig. MDF/hout is vaak prettiger zitten omdat het de temperatuur van je eigen lichaam aanneemt. Voor welk materiaal je gaat is vaak een kwestie van smaak.

Waar zijn wc brillen van gemaakt?

Een wc-bril wordt meestal gemaakt van gelakt hout of kunststof, zoals composieten (bijvoorbeeld duroplast). De keuze van het materiaal wordt mede bepaald door de eis dat schoonmaakmiddelen er op gebruikt moeten kunnen worden.

Waar is het toilet uitgevonden?

Het eerste bekende moderne toilet werd uitgevonden door John Harington, een hoveling van koningin Elizabeth van Engeland. Hij bedacht een kleppensysteem voor de wc, dat hij de ‘Ajax’ noemde.

Wat is het hele woord van wc?

De wc is juist. Het is gebruikelijk om wc als mannelijk de-woord op te vatten. Dat is eigenlijk raar, want wc is een afkorting van het watercloset. Normaal gesproken is het woordgeslacht van een afkorting hetzelfde als dat van het voluit geschreven (kern)woord.