Waar kan je sporttape halen?

Waar kan je sporttape halen?

Je kunt sporttape kopen bij MediPreventie voor een aantrekkelijk lage prijs. Deze sports tape is uitermate geschikt om te gebruiken bij overbelasting, verstuiking van de enkel of andere blessures. Sporttape wordt zeer veel gebruikt bij het tapen van schouders, vingers, pols of knie.

Welke Kinesiotape is het beste?

#1. De Kinesiotape van het Nederlandse bedrijf Curetape is een veilig, latexvrij product met een TÜV kwaliteitskeurmerk. Deze Kinesiotape wordt volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden geproduceerd. Deze sporttape is gemaakt van elastisch katoen dat is voorzien van een ventilerende en hypoallergene acryl lijmlaag.

Welke sporttape?

Om de bewegingsvrijheid van een gewricht te beperken, kun je het beste een stevige sporttape gebruiken zoals Hansaplast Sporttape. Voor compressie en ondersteuning van gewrichten of spieren is het beter om cohesive Bandage te gebruiken, zoals de Hansaplast Cohesive Bandage.

Hoe breng je sporttape aan?

Breng je sporttape aan om een blessure, bijvoorbeeld je enkel, dit zorgt voor een goede stabiliteit. Het aanbrengen van sporttape dient op een schone en vetvrije huid gedaan te worden. Breng bij voorkeur sporttape ook aan op een kale huid. Op een onthaarde huid blijft de tape langer vastzitten en hecht deze beter.

Welke kleur kinesiotape?

Kleur van kinesiotape is vooral een persoonlijke keuze Er is geen wetenschappelijk bewijs dat bijvoorbeeld geel een ander effect heeft dan rood of groen. Daarom kunnen we wel vaststellen dat er geen verschil is tussen de kleuren kinesiotape.

Kan je met fysio tape zwemmen?

CureTape® is waterresistent. Douchen, zwemmen of baden vormt om die reden geen probleem. De stof (katoen) waar CureTape van gemaakt wordt, neemt wel water op, het beste kun je voorzichtig de tape droog deppen met een handdoek.

Hoe lang mag sporttape blijven zitten?

Afhankelijk van de gebruikte techniek en de huid kan de tape tussen de vier en tien dagen blijven zitten. In die tijd kun je er alles mee doen: sporten, douchen en zelfs zwemmen! De tape is ademend en voert vocht af, dus hij veroorzaakt ook geen weke huid onder de tape.

Waarom helpt tapen?

Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en bij de behandeling van klachten door overbelasting.