Waar kan ik rijden met mijn rijbewijs?

Waar kan ik rijden met mijn rijbewijs?

Met een geldig Nederlands rijbewijs mag u in alle EU-landen autorijden. Ook in Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland is uw Nederlandse rijbewijs geldig.

Is je rijbewijs overal geldig?

In landen van de Europese Unie (EU) mag u aan het verkeer deelnemen met een geldig Nederlands rijbewijs. In landen buiten de EU heeft u daarnaast soms een internationaal rijbewijs nodig. Dit is een gewaarmerkte vertaling van uw huidige rijbewijs. U kunt een internationaal rijbewijs aanvragen via ANWB-verkooppunten.

Kan ik mijn buitenlandse rijbewijs omwisselen?

Is uw rijbewijs afgegeven in een land binnen de EU, EER of Zwitserland? Dan kunt u uw rijbewijs omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. U hoeft daarvoor niet opnieuw rij-examen te doen. U vindt meer informatie over omwisseling van buitenlandse rijbewijzen op de website van de RDW.

Lees ook:   Hoe lang duurt aanvraag arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Kun je met Nederlands rijbewijs in Amerika rijden?

Het Nederlandse rijbewijs is geldig in de Verenigde Staten, ook bij het huren van een auto.

Hoe kan ik mijn rijbewijs omwisselen?

Voor de omwisseling gaat uw naar de gemeente waar u staat ingeschreven. U gaat met alle documenten naar de gemeente. U vraagt de medewerker van de gemeente om een aanvraagformulier voor een omwisseling van uw buitenlandse rijbewijs voor een Nederlands rijbewijs. Dit formulier vult u ter plekke in.

Kan je met je rijbewijs reizen?

U moet ook een identiteitskaart of paspoort kunnen tonen wanneer u in een Europees land verblijft. Voor sommige landen heeft u ook een visum nodig. U kunt een visum aanvragen bij de ambassade van uw bestemmingsland in Nederland. Een rijbewijs is in het buitenland geen geldig identiteitsbewijs.

Kan een buitenlander een Nederlands rijbewijs halen?

Je mag in Nederland gewoon je rijbewijs gaan halen. Als je echter al een buitenlands rijbewijs hebt dan kan dit in sommige gevallen omgezet worden naar een Nederlands rijbewijs, zonder hiervoor een examen te hoeven doen. Je moet de mening van een meerderheid niet verwarren met de waarheid.

Lees ook:   Wat is het verschil tussen semi-permeabel en selectief permeabel?

Wat kost rijbewijs omwisselen?

U betaalt de kosten bij de aanvraag, niet bij het afhalen. Het is de bedoeling dat u betaalt met uw pinpas of creditcard. Als pinnen niet gaat, kunt u contant betalen. € 41,60 + € 9,05 voor het aangetekend opsturen naar de RDW (tarief 2022).

Kan ik een auto met Duits kenteken in Nederland rijden?

Autoredacteur Niek Schenk: ,,In principe mag elke Nederlander in een auto met buitenlands kenteken rijden, op voorwaarde dat de auto in Nederland bij de RDW is geregistreerd. Het gevolg daarvan zal zijn dat er bpm (belasting op personenauto’s en motorrijwielen) en motorrijtuigenbelasting (mrb) moet worden betaald.