Waar kan ik makeup doneren?

Waar kan ik makeup doneren?

Daarom heb ik een paar manieren gevonden waarop je je make-up en andere beauty producten kunt gebruiken als een goed doel!

 • Doneer je cosmetica aan een vluchthuis.
 • Doneer aan een voedselbank.
 • Hou een blogsale en schenk de opbrengst aan een goed doel.

Waar kan ik mijn babyspullen doneren?

Stichting Babyspullen vindt dat elk kind recht heeft op een goede start. Daarom zamelt deze stichting gebruikte en nieuwe babyspullen in om daar babystartpakketten van te maken. Deze pakketten worden gratis verstrekt aan (aanstaande) ouders die op of onder bijstandsniveau leven en moeilijk kunnen rondkomen.

Waar kan ik meubels doneren?

De spullen schenken doe je rechtstreeks in de Oxfam-tweedehandswinkel bij jou in de buurt. Kleren en schoenen kan je ook in een kledingcontainer stoppen.

Lees ook:   Is Gamma GT gevaarlijk?

Waar kan ik beddengoed doneren?

Oude kleding en oud textiel als handdoeken en beddengoed kun je aan verschillende inzameldoelen doneren, mits ze nog in goede staat zijn. Is je oude kleding versleten? Gooi het dan in de textielcontainer, dan wordt het gerecycled tot nieuw textiel.

Wat kan een dierenasiel gebruiken?

Wat kunnen wij goed gebruiken?

 • Handdoeken, wollen dekens, fleecedekens;
 • Natvoer honden en katten;
 • Dieetvoer/speciaal voer honden en katten;
 • Krabpalen;
 • Reismandjes;
 • Rieten kattenmandjes;
 • Snacks voor honden, katten, vogels, knaangdieren en konijnen;
 • Speeltjes voor honden, katten, vogels, knaagdieren en konijnen.

Waar kan ik shampoo doneren?

Wij kunnen allerlei soorten producten gebruiken. Voor de ondersteunen van de lokale voedselbanken zijn wij altijd op zoek naar (houdbare) voedingsproducten, wasmiddelen of artikelen voor persoonlijke verzorging (tandpasta, shampoo, enz.). Maar ook andere soorten producten zijn erg welkom.

Waar kan ik mijn kinderwagen doneren?

Via de BabyBullenBank kun je kinderbedjes, babybadjes, kinderwagens en andere babyspullen doneren.

Wat te doen met oude babyspullen?

Lees ook:   Hoe kan het dat je de ene dag meer weegt dan de andere?

Kleine spullen kun je via diverse organisaties doneren, bijvoorbeeld via Stichting Babyspullen. Deze stichting maakt babystartpakketten met o.a. babykleding, verzorgingsproducten en beddengoed. Ze hebben op dit moment 200 inzamelpunten door het hele land, dus grote kans dat er één te vinden is bij jou in de buurt.

Wie kan ik blij maken met meubels?

Uw kleding en meubels doneren bij Kledingbank Zuid Kleding kunt u bij ons altijd doneren tijdens onze openingstijden. Heeft u grote meubels die u kwijt kunt? Neem dan even contact op, dan komen we deze gratis bij u ophalen op een geschikt moment.

Wat met oude meubels?

Kringloopwinkels nemen gebruikt meubilair (gratis) in en verkopen dit tegen een redelijke prijs. Veel van deze winkels worden bemand door vrijwilligers. De opbrengst van de verkochte goederen gaat in veel gevallen naar de gemeente of naar een goed doel.

Wat te doen met oud beddengoed?

Bijna alle textiel mag in de inzamelingscontainer – ook als het versleten of kapot is. Kleding, handdoeken, lakens, gordijnen, knuffels en schoenen gooi je in de container, verpakt in dichte plastic zakken. Alleen sterk vervuilde (bv verf- of olievlekken) of natte kleding mag er niet in.

Lees ook:   Welke gebeurtenis wordt de Oktoberrevolutie genoemd?

Waar kan ik kleding inleveren voor vluchtelingen?

U kunt terecht bij de Welkom Winkels van het Rode Kruis in de buurt van asielzoekerscentra. Kijk voor de inzamelpunten op www.hulpvoorvluchtelingen.nl . Ook kunt u terecht bij het Leger des Heils. U kunt hier alleen kleding en schoenen doneren, in gesloten kledingzakken.