Waar kan ik lokale producten kopen?

Waar kan ik lokale producten kopen?

BestelBoer is het nieuwe landelijke platform waar je terecht kan voor verse producten. Je koopt direct bij lokale boeren voor een eerlijke prijs. Van romige zuivel, verse groenten en fruit tot en met kruiden, vlees, kaas en wijn van de beste kwaliteit. Bestel direct via de App of website.

Hoe begin ik een boerderijwinkel?

Een eigen boerderijwinkel beginnen?

 1. STAP 1: Maak een Facebookpagina voor je boerderijwinkel.
 2. STAP 2: Beschrijf de categorie waar je bedrijf onder valt.
 3. STAP 3: Vul de informatie in over je producten en je boerderijwinkel.
 4. STAP 4: Kies een mooie profiel- en omslagfoto om je lokale producten te promoten.

Waarom zijn lokale producten duurder?

Bepaalde producten zijn er alleen in een bepaald seizoen te verkrijgen. In de andere seizoenen zijn de producten en er vaak wel, alleen dan niet van eigen land en vaak een stuk duurder. 4. Als je niet persé iets nodig hebt, kan je ook wat later komen.

Waarom kopen mensen streekproducten?

Door streekproducten te kopen, stimuleer je de lokale economie. Doordat er vaak weinig of geen tussenhandel bij komt kijken, gaan de opbrengsten rechtstreeks naar de producent. Zo kun je kleine agrarische ondernemingen stimuleren, die het anders misschien niet op zouden kunnen nemen tegen de grootschalige producenten.

Wat koop je voor een boer?

8 x een origineel (kerst)cadeau van de boer

 • Geef 1000m2 kruidenrijk weiland.
 • Adopteer een appel- of perenboom.
 • Een wijnpakket van Brabantse Bodem.
 • Een cheesy kerstpakket.
 • Het groente- en fruitspel van Het Voedingscentrum.
 • Adopteer een varken!
 • Verse friet van de boer: iedere maand een feestje.
 • Boeren steunen het Marikenhuis.

Waar groente en fruit kopen?

Koop groente en fruit langs de kant van de weg. Vaak in kleine dorpjes vind je stalletjes waar groente en fruit van het seizoen wordt aangeboden tegen een veel lagere prijs dan in de supermarkt. Koop groente uit het seizoen en fruit uit het seizoen. Omdat deze volop worden aangeboden, daalt automatisch ook de prijs.

Waar kan ik groente kopen?

Kopen bij de boer, variatie troef Sommige boeren hebben een echte hoevewinkel, anderen een groentekraam of een automaat waar je bijvoorbeeld aardappelen of melk kan halen. Er bestaan ook zelfplukboerderijen of csa’s waar je je groenten zelf kan gaan oogsten of een groentepakket kan aankopen.

Heb je een vergunning nodig voor een boerderijwinkel?

Voor de verkoop van licht-alcoholische dranken (minder dan 15 procent alcohol) in een boerderijwinkel, als ook andere voedselwaren worden verkocht, hoeft men geen Drank- en Horecawetvergunning bij de gemeente aan te vragen.

Hoeveel Landwinkels zijn er?

Hoewel de stijging het grootste was bij de bedrijven die duurzame energie produceren voor derden, steeg ook het aantal landwinkels fors. De cijfers tonen aan dat vorig jaar ruim 7.200 agrarische bedrijven op de boerderij producten verkocht aan de consument of direct leverde aan de horeca en/of detailhandel.

Wat is een boerderijwinkel?

Kleine boerderijwinkels verkopen vooral producten van het eigen bedrijf. Grotere boerderijwinkels hebben vaak een breder assortiment, met naast de eigen producten ook producten van andere bedrijven, andere regio’s en zelfs andere landen.

Waarom lokaal inkopen?

Lokale kopen betekent soms iets meer betalen, maar daar krijg je vaak meer service voor terug. De lokale ondernemers heeft veel kennis van de producten en kan daardoor een beter advies uitbrengen of eventuele vragen beantwoorden. Bij problemen, bijvoorbeeld met garantie, dan zal deze ook eerder bereid zijn te helpen.

Wat zijn lokale voedingsmiddelen?

Streekproducten komen uit een afgebakende regio die kleiner is dan het land waartoe de streek behoort. Je kunt een aantal streekproducten trouwens herkennen aan een label. Kies voor zo weinig mogelijk voedselkilometers. Koop (onbewerkte) producten van het seizoen en van de producent.