Waar is miconazol creme voor?

Waar is miconazol crème voor?

Miconazol is een antischimmelmiddel. Het is te gebruiken bij schimmelinfecties van de huid, zoals voetschimmel, schimmelnagels en eikelontsteking. Het wordt ook gebruikt bij een aantal huidinfecties met bacteriën, zoals puistjes (acne).

Wat is het verschil tussen miconazolnitraat en miconazol?

Miconazol of miconazolnitraat is een antimycoticum (antischimmelmiddel) dat veel wordt toegepast bij huidaandoening door dermatofyten, gisten zoals Candida albicans en schimmels zoals Malassezia furfur (veroorzaakt pityriasis versicolor).

Kan schimmel crème kwaad?

Huidschimmel kan meestal geen kwaad. De plekken kunnen jeuken. Huidschimmel is besmettelijk. U kunt de plekken behandelen met een speciale crème tegen schimmel.

Hoelang duurt het voordat terbinafine uit je lichaam is?

Terbinafine doodt schimmels en gisten. Bij schimmel- en gistinfecties van de huid en nagels, zoals ernstige vormen van voetschimmel en schimmelnagels. Voetschimmel: binnen een paar dagen worden uw klachten minder. Andere huidinfecties genezen binnen 2 tot 6 weken.

Wat gebruiken bij schimmelnagels?

Langdurig gebruik van antischimmelmiddelen is nodig om schimmelnagels te genezen. Voorbeelden zijn itraconazol en terbinafine. Als een antischimmelmiddel om in te nemen niet geschikt voor u is, kunt u vaak wel een crème of zalf met een antischimmelmiddel gebruiken.

Wat is de oorzaak van schimmelinfectie?

Bij iedereen leven schimmels op de huid. Maar die veroorzaken zelden een infectie. Schimmels die een infectie veroorzaken komen meestal van iemand (of een dier) in uw omgeving. De schimmel zit in de huidschilfertjes van mensen (of dieren) met een schimmelinfectie.

Hoe voorkom je schimmels in de huid?

Huidschimmels groeien in de huid, de nagels of de haren van mensen of dieren. Dan kan een schimmelinfectie ontstaan. Dit geeft rode plekken met schilfers, en meestal jeuk. De behandeling bestaat uit 2 keer per dag antischimmelcrème smeren totdat de huid genezen is.

Hoe worden schimmels bestreden?

Schimmels worden bestreden met een anti-schimmel geneesmiddel (antimycoticum). Dit zijn meestal cremes (zalf) die zowel lokaal worden aangebracht als door middel van een orale kuur worden toegediend. Dit is afhankelijk van welke infectie je hebt. Voor elke infectie is er wel een creme.