Waar is het Verdrag van Locarno getekend?

Waar is het Verdrag van Locarno getekend?

Het Verdrag van Locarno is een internationaal verdrag dat tot stand kwam na de Conferentie van Locarno, die plaatsvond van 5 tot en met 16 oktober 1925, in Locarno in het neutrale Zwitserland.

Hoe heette Duitsland eerst?

In 1918/1919 werd Duitsland een republiek, Weimarrepubliek genaamd.

Hoe heette Duitsland in de middeleeuwen?

In de Middeleeuwen werd een groot deel van het huidige Duitsland het Frankische rijk genoemd. Onder dit rijk viel ook Beieren. Karel de Grote breidde dit rijk steeds verder uit. Op een gegeven moment omvatte zijn rijk Duitsland, Frankrijk, Noord-Italië, Noord-Spanje, België en Nederland.

Wat werd er afgesproken op de conferentie van Munchen?

Er werd afgesproken dat Duitsland mocht beschikken over het Sudetenland, dat zich bevond aan de grens van Tsjecho-Slowakije met Duitsland. Het Duitse leger zou de annexatie/bezetting van Sudetenland op 10 oktober 1938 afronden. In ruil hiervoor zei Hitler toe af te zien van totale annexatie van Tsjecho-Slowakije.

Hoe heette Duitsland na 1918?

Duitse Rijk (Duits: Deutsches Reich) was de officiële naam van Duitsland van 1871 tot 1945. De term kan daarnaast ook worden gebruikt voor het Heilige Roomse Rijk (tot 1806) en de eenheidsstaat die de revolutie binnen de Duitse Bond in de jaren 1848 en 1849 tot stand probeerde te brengen.

Wat wordt Duitsland in 1871?

Duitse eenwording: 1815-1871. In 1871 werd koning Wilhelm I van Pruisen tot Duitse keizer uitgeroepen in de Spiegelzaal van het paleis van Versailles. Het door Bismarck gewenste keizerrijk, één Duitsland onder Pruisische leiding, was een feit. Wilhelm I wordt tot keizer uitgeroepen in de Spiegelzaal van Versailles.

Waarom noemen wij Duitsland Duitsland?

Het woord ‘Duits’ betekent al sinds vele eeuwen ‘volkstaal’ en is verwant met een gotisch woord dat ‘heidens’ betekent. Het Nederlands wordt om dezelfde reden ‘dutch’ genoemd in het Engels, maar in het Engels het Duitsland ‘Germany’, om verwarring te voorkomen.