Waar is een marter gek op?

Waar is een marter gek op?

Gelukkig zijn er zijn genoeg milieuvriendelijke oplossingen om ze te verjagen. Marters en wezels zijn dol op de bekabeling van automotoren. Ze gebruiken de motorruimte als schuilplaats en knagen uit speelsheid of verveling aan kabels en isolatiemateriaal.

Wat is het beste middel tegen een steenmarter?

5 tips om je auto te beschermen tegen steenmarters

  1. Parkeer in een garage. Parkeer je auto indien mogelijk in een goed afgesloten garage.
  2. Maak het motorcompartiment schoon.
  3. Scherm de motorruimte mechanisch af.
  4. Scherm de motorruimte elektrisch af.
  5. Installeer een marterverschrikker met ultrasoon geluid.

Welke wc blokjes tegen marters?

Toiletblok met sterke citroengeur Hij verstopt sinds jaar en dag een citroengeurend WC-blokje onder de motorkap. Weg blijft de steenmarter, op voorwaarde dat je af en toe het geurblokje eens vervangt!

Lees ook:   Waarom bosbranden aansteken?

Welke geuren vinden marters vies?

De steenmarter houdt niet van geuren. Daarom kun je op verschillende plaatsen geurstoffen aanbrengen zoals restjes parfum, ammoniak, bleekwater een toiletblok met citroengeur, mottenballen.

Welke kabels bijten marters door?

Omdat de kleine roofdieren uitgesproken speels en heel nieuwsgierig zijn, is niets wat ze in de motorruimte vinden, veilig voor hen. Bougiekabels, water- en remleidingen en plastic behuizingen worden gretig aangeknaagd of zelfs doorgebeten. Hier lopen vooral auto’s gevaar die ver pendelen.

Welke geur schrikt marters af?

Tip 2: Geur De steenmarter houdt niet van geuren. Daarom kun je op verschillende plaatsen geurstoffen aanbrengen zoals restjes parfum, ammoniak, bleekwater een toiletblok met citroengeur, mottenballen.

Wat te doen tegen steenmarter in de tuin?

Sluit alle toegangen af, met uitzondering van de meest gebruikte toegang, of maak ze onbereikbaar. Gebruik daarvoor een materiaal waar een steenmarter niet doorheen kan bijten, zoals een stevig gaas met een maasbreedte van 3 cm of een plankje.

Lees ook:   Wat zijn de 6 cultuurelementen?

Welke geuren vinden steenmarters vies?

Hoe ziet de ontlasting van een steenmarter eruit?

Uitwerpselen worden wel regelmatig gevonden, 4-8 centimeter lange en 0,5-1,5 centimeter dikke ‘worstjes’ , een pink groot, met een gedraaide punt, vaak in de vorm van een vraagteken. Vaak zijn er nog pitten van steenvruchten in zichtbaar.

Hoe kan ik een marter vergiftigen?

In principe zullen Bunzings en Steenmarters rattengif niet rechtstreeks opnemen. Knaagdieren zoals ratten en muizen uiteraard wel. Maar net die knaagdieren vormen een lekkere hap voor een hongerige Bunzing of Steenmarter. Hierdoor lopen ze het risico om vergiftigde prooien op te peuzelen.