Van wie is geld op gezamenlijke rekening?

Van wie is geld op gezamenlijke rekening?

Bij een gezamenlijke rekening ben je samen verantwoordelijk voor het saldo op de rekening. Als er een tekort is, kan de bank bij elk van beiden aankloppen met de vraag om het aan te vullen. En als er een mooi bedrag op staat, is ook elk van beiden gerechtigd om dat te gebruiken.

Wat houd een gezamenlijke rekening ING?

Met een en/of rekening regel je je gezamenlijke bankzaken veilig, makkelijk en mobiel. Jullie krijgen allebei direct toegang tot de Mobiel Bankieren App en Mijn ING. Hiermee heb je al je financiën overzichtelijk bij elkaar. Ook kunnen jullie allebei Mobiel Betalen of contactloos betalen met je Betaalpas.

Waarom gemeenschappelijke rekening?

De voordelen van een gezamenlijke rekening Financieel overzicht: betaalverzoeken en geld naar elkaars privérekening overmaken is verleden tijd. Dankzij jullie gezamenlijke rekening hebben jullie alle uitgaven (en eventueel inkomsten) in één keer overzichtelijk. Samen sparen: wil je samen werken aan jullie toekomst?

Hoe open je een gezamenlijke spaarrekening ING?

Open je rekening in een handomdraai, gewoon via je ING App. Eenvoudig Beleggen is makkelijk en duurzaam. Let op: beleggen brengt risico’s en kosten met zich mee, je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Welke bank kiezen gezamenlijke rekening?

Je kunt een gezamenlijke rekening met 1 betaalpas openen bij ABN AMRO, SNS Basis, ASN Bank (sinds 1 februari 2021) en Rabobank (BasisPakket en DirectPakket, aanvragen via lokaal kantoor). Bij deze banken betaal je geen kosten voor een 2e rekeninghouder. Zo bespaar je door maar 1 betaalpas te nemen.

Is een gezamenlijke rekening verplicht?

Er is geen enkele instantie die jullie verplicht om samen een rekening te openen. Dus bespreek het vooral met z’n tweeën en kijk wat goed voelt. Natuurlijk zijn er momenten waarop het vooral makkelijker wordt om samen één rekening te hebben, zoals wanneer je gaat samenwonen. Maar ook dan is er geen verplichting.