Met wie deelt Belastingdienst gegevens?

Met wie deelt Belastingdienst gegevens?

Instanties waaraan de Belastingdienst gegevens verstrekt zijn onder meer: het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, voor onder andere de uitvoering van de WW, WIA, WAZ, Wazo en Ziektewet)

Hoe komt de Belastingdienst aan mijn gegevens?

De gegevens zijn afkomstig van onder andere werkgevers, verzekeraars, banken en gemeenten. “Hoe meer gegevens wij invullen, hoe minder men dat zelf hoeft te doen. Dat zorgt dat mensen sneller aangifte kunnen doen, want ze hoeven de gegevens alleen nog te controleren”, legt Spros de voordelen van de VIA uit.

Welke gegevens zijn bekend bij Belastingdienst?

De Belastingdienst registreert de volgende gegevens:

  • soort akte.
  • de datum waarop de akte rechtsgeldig is geworden.
  • naam en adresgegevens van ten minste een van de partijen die in de akte voorkomen.
  • aantal bladen.
  • aantal exemplaren, als u meer exemplaren van 1 akte aanbiedt.
  • aantal annexen (als die er zijn)

Hoe lang bewaard Belastingdienst gegevens?

Hoe lang moet ik mijn financiële administratie bewaren voor de Belastingdienst? Voor particulieren geldt geen wettelijke bewaarplicht. Maar voor naheffingen door de Belastingdienst is het slim om uw administratie 5 jaar te bewaren. Voor bedrijven en zelfstandigen geldt wel een wettelijke bewaarplicht van 7 tot 10 jaar.

Kan de belasting op je rekening kijken?

Er worden geen transacties doorgegeven door banken, tenzij het ongebruikelijke transacties betreffen ( de zogenaamde wet MOT: melding ongebruikelijke transacties). De belastingdienst kan natuurlijk altijd transacties opvragen bij de banken, maar dit doen ze alleen als daar aanleiding toe is.

Welke gegevens vult de Belastingdienst al in?

Eventuele gegevens van andere woningen; De heffingskortingen; De voorlopige aanslag; De teruggaaf inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet, Zvw.

Welke documenten nodig voor belastingaangifte 2021?

Documenten die je moet toevoegen bij je belastingaangifte Fiscale documenten zoals je fiscaal attest van je hypothecaire lening, betaalde premies, contracten, overzichten, betalingsbewijzen, loonfiches … hoeven niet meer bij de aangifte te worden gevoegd.