Kunnen petechien jeuken?

Kunnen petechiën jeuken?

Purpura pigmentosa progressiva is de verzamelnaam voor gegroepeerde petechieën aan de onderbenen (soms elders). Asymptomatisch of licht jeukend. Nieuwe laesies ontstaan wekelijks tot jaarlijks, onvoorspelbaar. Soms bruine pigmentatie achterblijvend, soms vergezeld van erytheem of eczeem.

Wat is angina van Ludwig?

De meerderheid van de diepe halsabcessen is van dentale origine of is het gevolg van geïnfecteerde tonsillen. 1 Wanneer de infectie begint als een cellulitis uitgaande van de mondbodem of van de submandibulaire regio, progressief is en zich uitbreidt naar de diepe halsloges spreken wij van ‘angina van Ludwig’.

Wat is petechiën?

Petechiën, ook wel purpura genoemd, zijn kleine paarse verkleuringen van de huid. Ze worden veroorzaakt door een bloeding in de huid. Er is een verschil met een blauwe plek: bij petechiën zit de bloeding oppervlakkiger in de huid. Petechiën zijn kleiner dan 2 millimeter.

Hoe maak ik een antibioticakuur af?

Maak een antibioticakuur altijd af. Als u eerder stopt heeft u kans dat niet alle bacteriën verdwenen zijn. De infectie blijft dan bestaan of keert terug. Maak dus altijd de kuur af, volgens de aanwijzingen van uw arts. Een antibioticakuur duurt vaak 5 tot 10 dagen. Soms korter, soms langer. Heeft u vragen over de lengte van uw kuur?

Hoe werkt antibioticum op bacteriën?

Elk antibioticum werkt op een specifieke groep van bacteriën. Antibiotica verzwakken of doden bacteriën of remmen de groei ervan. Je lichaam ruimt de verzwakte of gedode bacteriën dan op.

Kan het gebruik van antibiotica bijwerkingen geven?

Het gebruik van antibiotica kan bijwerkingen geven, bijvoorbeeld diarree. Dit gebeurt vooral bij herhaaldelijk of langdurig gebruik van hetzelfde type antibioticum. Ook worden bacteriën resistent als iemand niet op de juiste tijdstippen het antibioticum inneemt.

Wat is een antibioticumkuur?

Het antibioticum doodt een groot deel van de bacteriën of remt ze in hun groei, tot het lichaam weer voldoende weerstand heeft om zelf de resterende bacteriën uit te schakelen. Je arts kan beoordelen of bacteriën de oorzaak zijn van de infectie en of er een antibioticumkuur nodig is.