Kunnen diepe pockets herstellen?

Kunnen diepe pockets herstellen?

Tandvleespockets zijn helaas nauwelijks te herstellen, de behandeling richt zich op het verminderen van de ontsteking. Pijnklachten zijn ‘gelukkig’ zelden aanwezig. Je kunt pockets bij de tanden voorkomen en een halt toeroepen door dagelijks gebruik van interdentale ragers.

Kun je ziek worden van tandpasta?

Het inslikken van een grote hoeveelheid gewone tandpasta met fluoride bezorgt een patiĆ«nt mogelijk heel wat symptomen: ademhalingsproblemen, bevingen (tremor), braken, diarree, een darmobstructie (verstopping in darm met buikpijn en braken), een hartaanval, een trage hartslag (bradycardie), een zoute smaak in de mond …

Wat zijn de nadelen van fluoride?

Naast positieve effecten op de hardheid van gebitselementen heeft fluoride helaas ook nadelen. Zo kan een overmatig gebruik verkleuringen op tanden en kiezen veroorzaken. Dit wordt fluorose genoemd. Bij een eenmalige overdosering komt er veel te veel fluoride in het lichaam en dit kan een heftige reactie opleveren.

Hoe diep mogen pockets zijn?

Tussen het tandvlees en de tanden en kiezen zit een smalle ruimte, nauwelijks met het blote oog te zien. Deze smalle ruimte noemt men een pocket en deze pockets mogen hoogstens 3 mm diep zijn.

Wat te doen aan diepe pockets?

Chirurgische behandeling (flapoperatie) Daarbij wordt onder lokale verdoving het tandvlees losgemaakt en worden de tandwortels met direct zicht gereinigd. Het tandvlees wordt gecorrigeerd, zodat de diepte van de pockets wordt verminderd en het wordt gehecht. De hechtingen worden na 14 dagen verwijderd.

Wat gebeurt er als je tandpasta ingeslikt?

Slikken, spugen of spoelen? Gebaseerd op de hiervoor beschreven risico’s van hoge doseringen aan fluoride, is het advies om de tandpasta na het poetsen niet door te slikken. Mocht dit af en toe en/of in kleine hoeveelheden gebeuren, is dit niet schadelijk.

Kun je allergisch zijn voor tandpasta?

Contactallergie voor tandpasta is zeldzaam, naar schatting komt het voor bij 0.1-0.3% van de populatie die getest wordt op contactallergie. Het komt vaker bij vrouwen voor, of zij zoeken vaker medische hulp. Klachten kunnen ontstaan binnen 2 weken maar ook pas na jaren.

Waarom poetsen zonder fluoride?

Het voordeel van tandpasta zonder fluoride Zo heeft een internationaal onderzoek uitgewezen dat fluoride een neurotoxine is. Een neurotoxine is een gifstof die schadelijk is voor ons zenuwstelsel. Fluoride is een stof die word opgenomen door je slijmvliezen als je je tanden poetst met een tandpasta met fluoride.

Kan fluoride bijwerkingen hebben?

Heeft fluoride bijwerkingen? Internationaal wordt fluoride sterk aanbevolen om tandcariƫs te voorkomen. In de aanbevolen dosering treden geen bijwerkingen op.