Inhoudsopgave
Kunnen begonias in de zon?
Standplaats / verzorging De traditionele begonia’s houden van een halfschaduw plekje. Volle zon verdragen ze alleen in het voorjaar, inde zomer ligt dat anders. Als balkonplant is de begonia daarom geschikt voor balkonnen met morgen of avondzon. Liever niet de volle middagzon.
Heeft een begonia veel licht nodig?
Begonia standplaats Zet de Begonia op een zeer lichte plaats, uit direct zonlicht. Tijdens de winter mag de plant in de ochtendzon staan. Zet de plant daarnaast op een plek waar de temperatuur stabiel is en waar het niet tocht.
Hoe verzorg je een Bladbegonia?
De beste bladzorg
- Geef de plant een lichte plek, maar niet pal in de middagzon.
- Geef ongeveer twee keer per week een beetje water.
- In de winter heeft de begonia minder water nodig.
- Let er wel op dat overtollig water weg kan.
- Geef in de lente en zomer eens in de twee weken wat vloeibare plantenvoeding.
Kan begonia tegen de zon?
Wanneer Plant je Begonia in de lente?
De begonia is een knol die je zelf kunt overwinteren en in de lente opnieuw kunt planten. De bloeiperiode is bovendien erg lang. De bloei duurt de hele zomer tot het optreden van de eerste nachtvorst. Voor strenge vorst optreedt, moet je de knollen uit de grond halen. Bewaar ze vorstvrij op een droge plaats tot in de lente en plant ze dan opnieuw.
Hoe Knip je Begonia’s uit je Bloembedden in de winter?
Snoei de begonia’s. Knip begonia’s in een bloembed elke 4 maanden af tot op ongeveer 7,5 cm boven de grond, als het weer zacht genoeg is en het nog niet vriest. Dan weet je zeker dat ze blijven groeien en gezond blijven. Zet begonia’s uit je bloembedden in de winter binnen.
Waarom plant ik knolbegonia’s buiten?
Plant de knolbegonia’s buiten als er geen gevaar voor nachtvorst meer is. Knolbegonia’s hebben rust nodig in de winter, en het zijn geen goede kamerplanten voor de winter. Waterbegonia’s bloeien het hele jaar als het warm genoeg is. Begonia aconitifolia en bladbegonia’s zijn goede kamerplanten.
Wanneer kun je knolbegonia’s verzorgen?
De knollen van knolbegonia’s kunnen vaak wel 4 of 5 jaar mee als je ze goed verzorgt. Plant knolbegonia’s in het vroege voorjaar, of verpot bewaarde knollen binnen. Plant de knollen met de holle kant omhoog, en bedek ze lichtjes met een beetje potgrond. Zet de potten op een lichte plek en geef ze regelmatig water.
Kunnen begonia’s overwinteren?
De knol Begonia is een bolgewas waar u jarenlang plezier van kunt hebben. U moet haar echter wel alle jaren rooien, want in de grond overwinteren gaat in ons klimaat niet. De knol Begonia kan niet tegen de vorst en onze winters zijn vaak te nat waardoor de knol gaat rotten.
Hebben knolbegonia’s veel water nodig?
Begonia verzorging buiten Hoeveel water hebben knolbegonia’s nodig. De plant mag niet kletsnat staan. De grond moet slechts vochtig aanvoelen. Zodra de grond in de pot licht is uitgedroogd geef je de knolbegonia water.
Wat is de bloeiende Begonia?
Er bestaan wel 1895 soorten Begonia’s, die grofweg in twee groepen opgedeeld kunnen worden: de bloeiende Begonia en de Bladbegonia. De bloeiende Begonia kan kleine bloemen in alle kleuren produceren: rood, oranje, wit, geel, roze of zelfs meerdere kleuren per plant. De Bladbegonia produceert daarentegen geen bloemen.
Welke Begonia’s hebben vrouwelijke bloemen?
Begonia’s hebben vrouwelijke en mannelijke bloemen. Je kan het beste deze bloemen verwijderen zodat de bladbegonia meer energie overhoud voor zijn bladeren. De bloeiende Begonia is verkrijgbaar in diverse kleuren zoals; rood, roze, geel, wit, oranje, zalm en paars. Giftig.
Wat is de begoniafamilie?
De Begoniafamilie kent velen soorten. Er zijn velen soorten voor buiten en voor binnen. 123planten verkoopt enkel Begonia’s voor binnen, voornamelijk bladbegonia’s. Bijvoorbeeld de Begonia Rex, die ook wel bladbegonia wordt genoemd, en de Begonia maculata, die bekend staat als de Forelbegonia of Stippenbegonia.
Wat is de Begonia kamerplant?
De Begonia is een kamerplant die makkelijk te stekken en te kruisen is. Hierdoor zijn er ontelbare soorten. Vele soorten zijn zelfs te vermeerderen door middel van een blad met een steeltje in de grond te steken. Zorg voor een vochtige omgeving, anders is het blad niet in staat om optijd wortels te maken voor de vochtopname.