Kun je een stokroos verplaatsen?

Kun je een stokroos verplaatsen?

Stokroos verplaatsen Het is beter om te wachten totdat de stokroos zijn nieuwe zaad aanmaakt, dit plant je dan op de plek waar je de Alcea rosea wilt hebben en vervolgens verwijder je de sierplant waar je hem niet meer wilt hebben. Houdt wel eventuele zaailingen in de gaten, omdat de stokroos zichzelf uit zal zaaien.

Wat moet je doen met uitgebloeide stokrozen?

Stokrozen zijn in principe tweejarige planten. Maar als je de uitgebloeide stokken op tijd verwijdert, dan kunnen ze rustig een paar jaar doorgroeien. Snijd ze bij de grond af en dan komt er van onderen weer groen blad. Dan bloeien ze het jaar erop ook wel weer.

Hebben stokrozen steun nodig?

Over het algemeen kan een stokroos prima op eigen benen staan, steunen is niet nodig. Op arme grond kan de plant last krijgen van roest, een schimmelinfectie. Meestal is het niet zo ernstig dat de plant eraan ten onder gaat, het is alleen niet zo fraai. Met name in een vochtig seizoen kan de plant er last van krijgen.

Hoe verzorg je stokrozen?

De verzorging van stokroos is vrij simpel. U hoeft de plant alleen water te geven als het voor langere tijd heel droog weer is. Doe dit bij voorkeur met een gieter dicht bij de grond en niet met een sproeisysteem. Water wat hoger op de plant terechtkomt kan roest (een schimmel) veroorzaken.

Waar plant je een stokroos?

Kies een zonnige plek voor het zaaien van stokrozen, want deze plant houdt van zon. Strooi de zaadjes uit over de grond en dek ze eventueel toe met een klein laagje aarde. Zorg dat je maar heel weinig zaadjes ineens zaait want (bijna) elk zaadje wordt een prachtige bloeiende plant!

Hoe snoei ik mijn stokroos?

De stokroos is een 2-jarige vaste plant en een prachtige zomerbloeier. Laat in het najaar is het helaas gedaan met de bloemenpracht. U kunt dan de stokroos snoeien door de stengel tot ongeveer dertig centimeter terug te knippen. Door de bloemstengel weg te snoeien, kan de plant zijn energie in de pol steken.