Inhoudsopgave
Kan spouwmuurisolatie verouderen?
Daarnaast kan het materiaal van tegenwoordig beter vocht reguleren waardoor er geen vochtproblemen ontstaan. Levensduur: De levensduur van de huidige isolatiematerialen is eens stuk langer. Spouwmuurisolatie kan zelfs 50 tot 100 jaar mee gaan.
Hoe lang gaat spouwmuurisolatie mee?
Levensduur spouwmuurisolatie Spouwmuurisolatie gaat in principe levenslang mee. Dat hoef je dus maar één keer te laten doen. Zeker de huidige isolatiematerialen gaan zonder problemen meer dan 60 jaar mee.
Is spouwmuurisolatie altijd mogelijk?
Spouwmuurisolatie is een slimme methode om jouw woning te isoleren. Aangezien de gevel aan enkele voorwaarden moet voldoen, is het echter niet altijd mogelijk om de spouwmuur te isoleren.
Wat gebeurt er met oude isolatie?
Doorgaans verwijdert men onderaan de gevel een aantal stenen en worden er op strategische plekken in de muur gaten geboord. Met een afzuiginstallatie wordt het oude isolatiemateriaal uit de muur gezogen. Het wordt dan opgevangen in bigbags.
Kan spouwmuurisolatie zakken?
Sommige materialen, zoals glaswol, zakken weg en verpulveren na zo’n lange tijd. Ander materiaal zoals bijvoorbeeld UF-isolatieschuim, kan scheuren en verpulveren. Kortom, het meeste isolatiemateriaal is verouderd en heeft z’n beste tijd gehad.
Heeft elk huis een spouwmuur?
Alle woningen die nu gebouwd worden, hebben een spouw. Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Tot de jaren twintig van de vorige eeuw werden woningen nog zonder gebouwd. Later is men gaan bouwen met spouw en vanaf 1960 werd deze ruimte tussen de muren bij nieuwbouw verplicht.
Kan spouwmuurisolatie kwaad?
In feite zijn er dus geen nadelen aan spouwmuurisolatie zolang er maar rekening wordt gehouden met de staat van de spouw. Daarom is inspectie van de gevel belangrijk. Bij endoscopisch onderzoek kijkt men met een camera in de spouw en kan men vaststellen of er sprake is van spouwmuurvervuiling of van andere problemen.