Kan schouderpijn hoofdpijn veroorzaken?

Kan schouderpijn hoofdpijn veroorzaken?

Uitstraling van pijn naar het hoofd is een van de bekende symptomen van nekpijn en schouderpijn. Hoofdpijn, een zwaar hoofd, spanningshoofdpijn aan de achterzijde van het hoofd, licht in het hoofd of duizeligheid kunnen allemaal symptomen zijn van nek- en schouderpijn zijn.

Waarom heb ik pijn in mijn nek en schouders?

Er zijn allerlei oorzaken voor schouderpijn, zoals het maken van een verkeerde beweging (sport), een verkeerde houding (werk of stress) of overbelasting (zwaar tillen). Maar ook kan er een deel van de schouder ontstoken zijn, bijvoorbeeld een pees of slijmbeurs. Je kunt ook last hebben van een stijve nek.

Welke oorzaken hebben schouderpijn?

Pijn in je schouder kan allerlei mogelijke oorzaken hebben. Denk maar eens aan een onnatuurlijke (“verkrampte”) zithouding, een “ongelukkige” beweging, een harde klap, of een ontstekingsreactie. Vaak ligt de oorzaak van schouderpijn bij een combinatie van factoren

Wat is een spierpijn in de schouder?

Spierpijn in de schouder is in veruit de meeste gevallen het gevolg van intensief sporten. Vooral krachtsport kan de grote schouderspier (“deltoïd”) en schoudergordelspieren (“rotatorenmanchet”, “cuff-speren” e.a.) flink overbelasten. Denk maar eens aan gewichtheffen en gebruik van zware expanders.

Wat veroorzaakt het schoudergordelsyndroom?

Het schoudergordelsyndroom veroorzaakt in veruit de meeste gevallen pijn in de schouder die uitstraalt naar arm, hand, nek en/of achterhoofd. Vaak is er ook sprake van een tintelende of slapende arm en/of hand. Ook verkleuring, zwelling en een zwaar gevoel kan voorkomen, evenals kloppende, “kiespijn-achtige” pijn in schouder, arm en hand.

Kan hoofdpijn vanuit de nek komen?

De hoofdpijn die kan ontstaan vanuit de nek en schouders wordt spanningshoofdpijn genoemd. Bij langdurige spierspanning in je nek, kunnen de daaraan vastzittende pezen ook pijnlijk worden. Dit zijn meestal de aanhechtingen van de pezen. Deze pijn kan zich uiteindelijk uitbreiden over het hele hoofd.

Welke spieren veroorzaken hoofdpijn?

Spanningshoofdpijn wordt veroorzaakt door spierspanningen in de hals, de schouders en het hoofd. De hoofdpijn is vaak het gevolg van spanningen. Het kan ook komen door een verkeerde houding of te weinig wisselen van houding.