Kan paroxetine zijn werking verliezen?

Kan paroxetine zijn werking verliezen?

Uw arts zal de dosis controleren en eventueel aanpassen. Bij stoppen met paroxetine kan de werking van atomoxetine afnemen.

Is paroxetine schadelijk?

De stof paroxetine werkt bij volwassenen, maar is schadelijk voor jongeren, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Het middel kan zelfs ernstige nevenwerkingen opwekken, zoals gedachten aan en pogingen tot zelfdoding.

Hoe lang duren de bijwerkingen van paroxetine?

Antwoord van de apotheker Vooral in het begin van de medicatie zult u verhoogde kans hebben op het ontstaan van de bijwerkingen zoals ook door u genoemd. Deze bijwerkingen dienen echter in de loop der tijd weer te verminderen en te verdwijnen. Ook dit duurt vaak zo\’n 6 weken.

Wat is het beste tijdstip om paroxetine in te nemen?

Neem het medicijn wel elke dag op hetzelfde moment. Als u veel last heeft van de versuffende werking. neem het dan ’s avonds voor het slapengaan in. Heeft u juist veel last van onrust en kunt u er slecht van slapen, dan kunt u het beter ’s ochtends innemen.

Is er een antidepressiva waar je niet dik van wordt?

Antwoord van de apotheker Zo geeft Remeron (op de voet gevolgd door Seroxat) verreweg de grootste toename van gewicht terwijl een middel als bv. Cipramil gemiddeld toch een minder grote gewichtstoename veroorzaakt en bij sommige mensen juist weer een gewichtsafname laat zien.

Wat doet paroxetine op lange termijn?

Paroxetine vermindert vooral de angstgevoelens zoals piekeren, slaapproblemen, prikkelbaarheid en trillen. Het is belangrijk het medicijn minstens een jaar te blijven gebruiken. U voorkomt hiermee dat de klachten terugkomen.

Is 10 mg paroxetine veel?

De dosis is één tablet van 20 mg per dag. Meestal merk je na een week verbetering, maar dit kan ook langer duren. Als paroxetine onvoldoende effect heeft, kan de arts de dosering geleidelijk verhogen. Meestal wordt de dosis verhoogd met stappen van 10 mg tot maximaal 50 mg (tweeënhalf tablet 20 mg).

Hoe lang duurt het voordat paroxetine uit je lichaam is?

Bij paroxetine is de halfwaardetijd bijvoorbeeld 1 dag, zodat het 5 dagen duurt voordat alle paroxetine is verdwenen. Bij fluoxetine is de halfwaardetijd minstens een week, zodat je dus pas na meer dan 5 weken geen fluoxetine meer in het bloed hebt.

Is 20 mg paroxetine veel?

De aanbevolen dosering is 20 mg per dag. Als het effect onvoldoende is, kan uw arts de dosering geleidelijk verhogen. Dit moet geleidelijk in stappen van 10 mg gebeuren, tot een maximum van 50 mg per dag. De aanbevolen dosering is 20 mg per dag.

Kan je afvallen van antidepressiva?

Sommige mensen vallen juist af van bepaalde antidepressiva. Het is dus enorm belangrijk om je bewust te zijn dat bijwerkingen kunnen ontstaan en deze dien je met je behandelaar te evalueren.