Kan je tabak kopen bij tankstation?

Kan je tabak kopen bij tankstation?

Supermarkten vinden het niet eerlijk dat het tabaksverbod vanaf 2024 nog niet geldt voor tankstations en zogeheten tabak&gemak-winkels als Primera en Bruna. ,,We verbazen ons over het besluit van het kabinet om het tabaksverbod voor supermarkten in 2024 in te laten gaan.

Waar koop ik tabak?

Alleen speciaalzaken. Het is de inzet van het kabinet om na 2030 gefaseerd de verkoop van tabak af te bouwen, achtereenvolgens bij tankstations en tabak- en gemakszaken, waarna alleen speciaalzaken nog tabak kunnen verkopen.

Kan je sigaretten kopen in de Lidl?

Lidl stopt per direct volledig met de verkoop van sigaretten en tabak. De supermarktketen had eerder al aangegeven de verkoop van rookwaren af te bouwen en als eerste supermarkt in Nederland te willen stoppen met tabak. Dat proces is nu afgerond.

Wie ziet toe op de naleving van de tabaks en Rookwarenwet?

De NVWA controleert of ondernemers zich houden aan de regels van de Tabaks- en rookwarenwet. Het rookverbod uit de Tabaks- en rookwarenwet geldt voor werkplekken en openbare gebouwen.

Wat is een vergunning voor tabak verkopen?

Je bent verplicht om bij de FOD Financien (Douane en Accijnzen) een vergunning aan te vragen indien je tabak wenst te verkopen (zogenaamde beroepsaangifte 108).

Wat zijn de regels over tabaks en rookwaren?

In de Tabaks- en rookwarenwet staan regels over tabaksproducten, aanverwante producten (elektronische sigaretten en navulverpakkingen/patronen – beide met en zonder nicotine – en voor roken bestemde kruidenproducten) en roken.

Wanneer mag u tabak verkopen in een slijterij?

U mag geen tabak verkopen in een slijterij, er geldt een leeftijdsgrens en er zijn bijvoorbeeld regels voor verpakkingen. Deze producten vallen onder de Tabaks- en rookwarenwet: tabak (bijvoorbeeld sigaretten, shag, pijptabak, waterpijptabak)